Crumble μπάρες με φράουλες
Απίθανες μπάρες με τραγανό crumble από αλεύρι ολικής, βρώμη και φυτικό βούτυρο. Γεμιστές με πολτό φράουλας χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη και φρέσκα φρούτα.
8
25′
45′
Πεντανόστιμες, τραγανές, αρωματικές και φραουλένιες μπάρες που έρχονται για να σε ξετρελάνουν!
Tips:
- Το φυτικό βούτυρο που χρησιμοποίησα είναι χωρίς φοινικέλαιο. (Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λάδι καρύδας)
- Αντί για πολτό φράουλας μπορείς να βάλεις κάποια μαρμελάδα.
- Αν δεν τις βάλεις στο ψυγείο μετά τον φούρνο δε θα παραμείνουν τραγανές.
Υλικά
Για τις μπάρες:
- 120γρ αλεύρι ολικής άλεσης μαλακό
- 100γρ βρώμη
- 60γρ ζάχαρη καρύδας
- 1 κάψουλα βανίλια
- 80γρ φυτικό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 κ.γ baking powder
Για τον πολτό φράουλας:
- 220γρ φράουλες κατεψυγμένες (ή mix berries)
- 35γρ μέλι (ή και παραπάνω)
- 10γρ κορν φλάουρ
- 20γρ νερό
- 4-5 φύλλα φρέσκου δυόσμου (προαιρετικά)
Για τη γέμιση:
- 6-7 φράουλες κομμένες στη μέση ή σε τέταρτα.
- 6-7 κεράσια κομμένα στη μέση.
Εκτέλεση
- Για τον πολτό: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις φράουλες, το μέλι και τον δυόσμο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους οι φράουλες και να μαλακώσουν. (περίπου 5-7’ λεπτά)
- Με ένα πηρούνι λιώνουμε τις φράουλες. Σε ένα ποτηράκι διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και το αδειάζουμε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ο πολτός μας και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις μπάρες. Το μείγμα μας μπορεί να μοιάζει σχετικά στεγνό αλλά δεν είναι.
- Κρατάμε ¾ της κούπας από το μείγμα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μια ελαφρώς βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι περίπου 30×11εκ. Απλώνουμε ομοιόμορφα πιέζοντας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190-200°C για 15’ λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, απλώνουμε τον πολτό φράουλας, βάζουμε τα φρούτα και περιχύνουμε με το μείγμα που κρατήσαμε. Πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν.
- Ψήνουμε ξανά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190-200°C για 30’ λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, ξεφορμάρουμε, αφήνουμε 20-25’ λεπτά να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.
- Μετά από περίπου 1 ώρα αφαιρούμε από το ψυγείο και κόβουμε σε 8 μπάρες. Τις διατηρούμε στο ψυγείο.
Αφήστε ένα σχόλιο