Γλυκόξινα ψητά μανιτάρια με κεφαλοτύρι
Πεντανόστιμα μανιτάρια σε φέτες μαριναρισμένα με ελαιόλαδο, ξύδι μπαλσάμικο, μέλι, ρίγανη, σκόρδο και ψημένα στον φούρνο με κεφαλοτύρι. Υπέροχα σα συνοδευτικό, για να εμπλουτίσουν μια σαλάτα ή να συνοδεύσουν ρύζι, πλιγούρι ή κινόα.
2
5′
17′
Φανταστικά, πεντανόστιμα ψητά γλυκόξινα μανιτάρια με κεφαλοτύρι. Πόσο λατρεμένος μου συνδυασμός. Μπορείς να τα απολαύσεις σαν συνοδευτικό, να εμπλουτίσουν μια σαλάτα σου ή συνοδεύσουν ρύζι, πλιγούρι ή κινόα.
Υλικά
- 300γρ λευκά μανιτάρια σε φέτες
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κ.γ μέλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Σκόρδο αποξηραμένο (σκόνη)
- 2 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κεφαλοτύρι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Καλύπτουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τα μανιτάρια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για 12’ λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με το κεφαλοτύρι και ψήνουμε για άλλα 5’ λεπτά.
Αφήστε ένα σχόλιο