Υλικά
Για το brownie:
- 200γρ χουρμάδες απύρηνοι
- 25γρ κακάο
- 50γρ ταχίνι ολικής άλεσης
- 40γρ καρύδια
- 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- Γάλα αμυγδάλου (περίπου 30γρ χρησιμοποίησα, αλλά εξαρτάται από το πόσο ξηροί είναι οι χουρμάδες)
Για την επικάλυψη:
- 25γρ κουβερτούρα λιωμένη με 1/2 κ.γ λάδι καρύδας
- 15γρ καρύδια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά για το brownie και χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. (Αν δεν πάρει μορφή πάστας, προσθέτουμε λίγο γάλα αμυγδάλου ακόμα).
- Σε ένα μικρό ταψάκι στρώνουμε μια μεμβράνη ή λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα.
- Τοποθετούμε τα καρύδια από πάνω και περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα να παγώσει. Αφαιρούμε και κόβουμε σε κομμάτια.
Αφήστε ένα σχόλιο