Υλικά
- 3 μεγάλα καρότα, χοντροκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 1 πράσο, χοντροκομμένο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- Χυμό από ένα λάιμ (ή ½ λεμόνι)
- Λευκό κρασί (προαιρετικά)
- 1 σπιτικό κύβο λαχανικών
- 2 κ.γ κουρκουμά.
- ½ κ.γ κάρυ
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 750ml νερό.
- 125γρ γάλα καρύδας, κονσέρβα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα και το σκόρδο για 5-6’ λεπτά.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το χυμό λάιμ. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, τον κουρκουμά, το κάρυ, το μοσχοκάρυδο και το νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 30’ λεπτά.
- Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ (ή μπλέντερ).
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε. (Αν η σύσταση της σούπας είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε νερό και ξαναχτυπάμε). Σερβίρουμε με γιαούρτι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, μπούκοβο και φρυγανισμένο ψωμί.
Αφήστε ένα σχόλιο