search

Βελουτέ σούπα καρότου

3-4

25′

30′

Υλικά

  • 3 μεγάλα καρότα, χοντροκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 πράσο, χοντροκομμένο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Χυμό από ένα λάιμ (ή ½ λεμόνι)
  • Λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 1 σπιτικό κύβο λαχανικών
  • 2 κ.γ κουρκουμά.
  • ½ κ.γ κάρυ
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 750ml νερό.
  • 125γρ γάλα καρύδας, κονσέρβα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα και το σκόρδο για 5-6’ λεπτά.
  2. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το χυμό λάιμ. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, τον κουρκουμά, το κάρυ, το μοσχοκάρυδο και το νερό.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 30’ λεπτά.
  4. Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ (ή μπλέντερ).
  5. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε. (Αν η σύσταση της σούπας είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε νερό και ξαναχτυπάμε). Σερβίρουμε με γιαούρτι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, μπούκοβο και φρυγανισμένο ψωμί.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *