search

Βάφλες μπανάνας με φυστικοβούτυρο

Ονειρικές, αφράτες και πεντανόστιμες βάφλες μπανάνας χωρίς βούτυρο και χωρίς κανένα γλυκαντικό. Με γεύση φυστικοβούτυρο, κανέλα και βανίλια είναι το πρωινό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

4

5′

16-20′

Είναι αυτές οι πιο ωραίες σπιτικές βάφλες χωρίς ζάχαρη και χωρίς βούτυρο που έχετε δοκιμάσει;! Δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια…αλλά πιθανότατα! Σας έχω δώσει καιρό τώρα τη συνταγή σε stories, αλλά δεν τους άξιζε μια θέση σε post; Φυσικά θα πω εγώ! Αφού είναι αφράτες, αρωματικές και τόσο λαχταριστές που έχουν ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Και για τα toppings; Βάλτε φαντασία και συνδυάστε με βούτυρα καρπών, μέλι, λιωμένη κουβερτούρα, φρούτα, γιαούρτι, nice cream, ξηρούς καρπούς ή όοο,τι άλλο σας αρέσει.


Tips:

  • Αν η μπανάνα δεν είναι αρκετά ώριμη, ίσως χρειαστεί κάποιο γλυκαντικό.

Υλικά

  • 100γρ σάρκα ώριμης μπανάνας
  • 60γρ γάλα
  • 20γρ φυστικοβούτυρο
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ κανέλα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ baking powder
  • 80γρ αλεύρι ντίνκελ (ή αλεύρι γ.ο.χ)
  • Ελαιόλαδο (για τη βαφλιέρα)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα μας.
  2. Προσθέτουμε στο μούλτι τη μπανάνα, το γάλα, το φυστικοβούτυρο, τη βανίλια, την κανέλα και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αυγό, το baking powder, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  4. Με ένα πινέλο λαδώνουμε τη βαφλιέρα μας και με ένα κουτάλι προσθέτουμε το μείγμα στις θήκες.
  5. Ψήνουμε την κάθε βάφλα για 4-5’ λεπτά (ανάλογα με τις οδηγίες της βαφλιέρας).
  6. Σερβίρουμε με ό,τι toppings μας αρέσουν.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *