search

Βαφλάκια βρώμης

Μικρά, λαχταριστά και πεντανόστιμα βαφλάκια βρώμης με γιαούρτι και φυστικοβούτυρο. Είναι υγιεινά, θρεπτικά και μπορούμε να τα απολαύσουμε με toppings της επιλογής μας.

6-7

20′

12-15′

Μικρά, λαχταριστά, υγιεινά και θρεπτικά βαφλάκια. Υπέροχη ιδέα για να ξεκινήσεις όμορφα τη μέρα σου. Μπορείς να τα απολαύσεις ακόμα και σκέτα για σνακ ενδιάμεσα στα γεύματα σου.

Υλικά

  • 50γρ βρώμη
  • 10γρ αλεύρι ολικής
  • 100γρ γιαούρτι
  • 1 κ.γ baking powder
  • 50-60γρ γάλα
  • 15γρ φυστικοβούτυρο
  • ½ κ.γ καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
  • ½ κ.γ εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα μας βγαίνει αρκετά πηκτό.
  2. Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα μας και όταν είναι έτοιμη βάζουμε κουταλιές. Ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού για το κάθε βαφλάκι. (Αν η  βαφλιέρα δεν είναι πολύ καλή αντικολλητική, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας)
  3. Ψήνουμε για περίπου 3’ λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. (Ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή)
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.
  5. Σερβίρουμε με ό,τι θέλουμε. Εγώ χρησιμοποίησα μπανάνα, παγωμένα μούρα, ποπ κινόα, τσιπς καρύδας και μέλι.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *