Βαφλάκια βρώμης
Μικρά, λαχταριστά και πεντανόστιμα βαφλάκια βρώμης με γιαούρτι και φυστικοβούτυρο. Είναι υγιεινά, θρεπτικά και μπορούμε να τα απολαύσουμε με toppings της επιλογής μας.
6-7
20′
12-15′
Μικρά, λαχταριστά, υγιεινά και θρεπτικά βαφλάκια. Υπέροχη ιδέα για να ξεκινήσεις όμορφα τη μέρα σου. Μπορείς να τα απολαύσεις ακόμα και σκέτα για σνακ ενδιάμεσα στα γεύματα σου.
Υλικά
- 50γρ βρώμη
- 10γρ αλεύρι ολικής
- 100γρ γιαούρτι
- 1 κ.γ baking powder
- 50-60γρ γάλα
- 15γρ φυστικοβούτυρο
- ½ κ.γ καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
- ½ κ.γ εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μείγμα μας βγαίνει αρκετά πηκτό.
- Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα μας και όταν είναι έτοιμη βάζουμε κουταλιές. Ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού για το κάθε βαφλάκι. (Αν η βαφλιέρα δεν είναι πολύ καλή αντικολλητική, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας)
- Ψήνουμε για περίπου 3’ λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. (Ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή)
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.
- Σερβίρουμε με ό,τι θέλουμε. Εγώ χρησιμοποίησα μπανάνα, παγωμένα μούρα, ποπ κινόα, τσιπς καρύδας και μέλι.
2 Σχόλια
Θα μπορουσαμε να ψησουμε το μιγμα σε τοστιερα, αν δεν εχουμε βαφλιερα;
Δεν το έχω δοκιμάσει για να το προτείνω.