search

Τραγανά ρολάκια με ταχίνι

23-25

30′

15′

Υπέροχα, γευστικά, λαχταριστά ταχινορολάκια. Ταχίνι-μέλι-καρύδια-κανέλα είναι πραγματικά ένας συνδυασμός λατρεμένος. Ιδανικό σνακ/γλυκό και για όσους νηστεύουν.

Tips:

  • Αν δεν τα σιροπιάσουμε θα παραμείνουν τραγανά. Αν τα σιροπιάσουμε θα μαλακώσουν.

Υλικά

Για τα ρολάκια:

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 8 κ.σ ταχίνι ολικής άλεσης
  • 4 κοφτές κ.σ μέλι
  • 2 κ.σ καρύδια αλεσμένα
  • Κανέλα Κεϋλάνης
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο

Για το σιρόπι: (προαιρετικά)

  • ½ κούπα νερό ζεστό
  • 100γρ μέλι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • ¼ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Αν σιροπιάσουμε τα ρολάκια, πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή ετοιμάζουμε το σιρόπι: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι να κρυώσει.

  1. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο και προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια 2 κ.σ ταχίνι, 1 κ.σ μέλι, 2 κ.σ καρύδια και κανέλα.
  2. Καλύπτουμε με ένα φύλλο κρούστας και επαναλαμβάνουμε το βήμα 1.
  3. Καλύπτουμε με ένα 3ο φύλλο και τυλίγουμε σε ένα σχετικά σφιχτό ρόλο. Κλείνουμε το ρόλο, αλείφοντας την άκρη με λίγο ελαιόλαδο. Επαναλαμβάνουμε όλα τα παραπάνω βήματα και για τα υπόλοιπα 3 φύλλα.
  4. Κόβουμε σε ρολάκια πάχους περίπου 2 εκατοστών και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  5. Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια τους με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190-200 °C για περίπου 15´ λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  6. Αν σιροπιάσουμε: με το που τα βγάλουμε από το φούρνο βυθίζουμε τα καυτά ρολάκια στο κρύο σιρόπι για 3-4” δευτερόλεπτα και αφαιρούμε. Καλή απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *