Υπέροχα, γευστικά, λαχταριστά ταχινορολάκια. Ταχίνι-μέλι-καρύδια-κανέλα είναι πραγματικά ένας συνδυασμός λατρεμένος. Ιδανικό σνακ/γλυκό και για όσους νηστεύουν.
Tips:
- Αν δεν τα σιροπιάσουμε θα παραμείνουν τραγανά. Αν τα σιροπιάσουμε θα μαλακώσουν.
Υλικά
Για τα ρολάκια:
- 6 φύλλα κρούστας
- 8 κ.σ ταχίνι ολικής άλεσης
- 4 κοφτές κ.σ μέλι
- 2 κ.σ καρύδια αλεσμένα
- Κανέλα Κεϋλάνης
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
Για το σιρόπι: (προαιρετικά)
- ½ κούπα νερό ζεστό
- 100γρ μέλι
- 1 ξύλο κανέλας
- ¼ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Αν σιροπιάσουμε τα ρολάκια, πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή ετοιμάζουμε το σιρόπι: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι να κρυώσει.
- Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο και προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια 2 κ.σ ταχίνι, 1 κ.σ μέλι, 2 κ.σ καρύδια και κανέλα.
- Καλύπτουμε με ένα φύλλο κρούστας και επαναλαμβάνουμε το βήμα 1.
- Καλύπτουμε με ένα 3ο φύλλο και τυλίγουμε σε ένα σχετικά σφιχτό ρόλο. Κλείνουμε το ρόλο, αλείφοντας την άκρη με λίγο ελαιόλαδο. Επαναλαμβάνουμε όλα τα παραπάνω βήματα και για τα υπόλοιπα 3 φύλλα.
- Κόβουμε σε ρολάκια πάχους περίπου 2 εκατοστών και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια τους με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190-200 °C για περίπου 15´ λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Αν σιροπιάσουμε: με το που τα βγάλουμε από το φούρνο βυθίζουμε τα καυτά ρολάκια στο κρύο σιρόπι για 3-4” δευτερόλεπτα και αφαιρούμε. Καλή απόλαυση!
Αφήστε ένα σχόλιο