search

Τηγανόψωμα γεμιστά με τυριά

Απίθανα, μαλακά και αφράτα τηγανόψωμα με αλεύρι ολικής άλεσης. Με ζύμη γιαουρτιού-ελαιόλαδου και με υπέροχη γέμιση τυριών. Χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη αναμονή και διαδικασία θα είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!

4

35′

32-40′

Εύκολα, γρήγορα και κυρίως πεντανόστιμα τηγανόψωμα. Αυτή η συνταγή προέκυψε ένα βράδυ καραντίνας μετά από ώρες δουλειάς που ήθελα κάτι σαν τυρόπιτα αλλά χωρίς ιδιαίτερη αναμονή και χωρίς μεγάλη διαδικασία. Και αυτό ήταν, από τότε τα λάτρεψα. Ιδανικά για πρωινό, σνακ στη δουλειά ή στο σχολείο ακόμα και για ένα ελαφρύ γεύμα αν το συνδυάσουμε κατάλληλα.


Tips:

  • Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα (περίπου 20-30’). Το αποτέλεσμα θα διαφέρει από αυτό του τηγανιού.
  • Προσοχή χρησιμοποιούμε baking σόδα και όχι baking powder.
  • Χρησιμοποιούμε αλεύρι ολικής γ.ο.χ και όχι σκληρό/για ψωμί γιατί ενδέχεται να μη βγουν μαλακά.
  • Μπορούμε να βάλουμε τυριά της επιλογής μας και σε ό,τι ποσότητα θέλουμε. Δεν τα παραγεμίζουμε όμως γιατί θα σκίσει στο άνοιγμα.
  • Με το «χαμηλή φωτιά» σε ένα μάτι που πηγαίνει μέχρι το 9 είναι το 3-3.5 το πολύ 4.

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 400γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 κ.γ baking σόδα (6-7γρ)
  • 30γρ ελαιόλαδο (+έξτρα για το ψήσιμο/άνοιγμα)
  • ¼-½ κ.γ αλάτι
  • 220γρ αλεύρι ολικής γ.ο.χ
  • 100γρ αλεύρι γ.ο.χ

Για τη γέμιση:

  • 100γρ φέτα
  • 40γρ κίτρινο τυρί τριμμένο (που λιώνει)
  • ½ κ.γ ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τη σόδα και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 10’.
  2. Όσο περιμένουμε βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο τη φέτα και τη θρυμματίζουμε πατώντας τη με ένα πηρούνι.
  3. Προσθέτουμε στο μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα αλεύρια και ανακατεύουμε. Τα μεταφέρουμε στο μεγάλο μπολ και ομογενοποιούμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, τα πλένουμε, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε.
  5. Σκεπάζουμε το μπολ με τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήνουμε για τουλάχιστον 10-15’.
  6. Αφού περάσει ο χρόνος χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 4 μπαλάκια (των 180-185γρ).
  7. Παίρνουμε το ένα μπαλάκι και το ανοίγουμε  λίγο πατώντας το. Απλώνουμε τυρί τριμμένο, το πιέζουμε στη ζύμη, προσθέτουμε φέτα και ξανα πιέζουμε.
  8. Κλείνουμε καλά σε πουγκάκι, πατάμε ελαφρώς και με ένα πλάστη χειρός ανοίγουμε με προσοχή το τηγανόψωμο περίπου σε διάμετρο 18εκ. Αν κολλάει αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια.
  9. Προθερμαίνουμε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Με ένα πινέλο λαδώνουμε και τις 2 πλευρές του τηγανόψωμου και βάζουμε στο τηγάνι.
  10. Ψήνουμε για 4-5’ λεπτά μέχρι να πάρει όμορφο χρυσαφένιο χρώμα, γυρίζουμε και ψήνουμε από την άλλη πλευρά για αλλά 4-5’ λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

8 Σχόλια

    1. Αλεύρι βρώμης σίγουρα όχι. Αλεύρι ολικής γ.ο.χ θα μπορούσατε, απλά θα βγουν λιγότερο αφράτα. Ενδεχομένως να χρειαστεί και μια αυξομείωση στην ποσότητα του.

  1. Φανταστική συνταγή! Τοση αφρατη ζυμη! έχουν γίνει τα αγαπημένα μας τηγανοψωμα!!

  2. Υπεροχα οπως ολες οι συνταγες! Θα μπορουσαμε να τα διατηρησουμε αψητα στην καταψυξη?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *