Τάρτα μανιταριών
Τάρτα μανιταριών ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ! Χωρίς βούτυρο, χωρίς αυγά και χωρίς κρέμα γάλακτος. Πεντανόστιμη, λαχταριστή και χορταστική με μανιτάρια, κρεμμύδια και πιπεριές. Η βάση της είναι θριφτή και τραγανή στις άκρες ενώ η γέμιση της κρεμώδης και ζουμερή.
6-8
30′
25′
Υλικά
Για τη βάση: (διαμέτρου 24εκ)
- 240γρ αλεύρι ολικής γ.ο.χ
- 140γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 80γρ ελαιόλαδο
- Αλάτι
Για τη γέμιση:
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες (260γρ)
- 1 πιπεριά κίτρινη σε φέτες (140γρ)
- Αλάτι & πιπέρι
- Σκόρδο σε σκόνη
- 200γρ φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους τεμαχισμένα
- Ρίγανη
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί (ή ½ κούπα νερό)
- 70γρ cream cheese
- 250γρ γάλα 1,5%
- 10γρ κορν φλάουρ σε 15γρ κρύο γάλα
- 50γρ τυρί που λιώνει τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Απλώνουμε στον πάγκο μας ένα αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε τη ζύμη πάνω και με τη βοήθεια ενός πλαστή ανοίγουμε σε ένα φύλλο όσο είναι περίπου το μέγεθος της ταρτιέρας μας. (Η ζύμη είναι αρκετά θριφτή, επομένως θέλει υπομονή το άνοιγμα. Δε χρειάζεται ανοίξει τέλεια γιατί θα το φτιάξουμε στη συνέχεια.)
- Αν η ταρτιέρα μας δεν είναι πυρέξ την λαδώνουμε ελαφρώς και μεταφέρουμε με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού το φύλλο. Με τα χέρια μας πιέζουμε καλά τη ζύμη να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και στα πλαϊνά τοιχώματα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C για 10’ λεπτά και αφαιρούμε.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 6-7’ λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ρίγανη και σωτάρουμε για 5-6’ λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί (ή το νερό) και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
- Στη συνέχεια βάζουμε το cream cheese, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα μας. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 15γρ κρύο γάλα και το προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η γέμιση μας.
- Μεταφέρουμε τη γέμιση στην ταρτιέρα, απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C για 25’ λεπτά μέχρι να πάρει όμορφο χρυσαφί χρώμα.
2 Σχόλια
Καλημερα σας. Αρχικα θελω να σας συγχαρω για τις υπεροχες συνταγες σας και ιδιαιτέρως γιατι το οτι χρησιμοποιειτε ελαιολαδο σε ο,τι κανετε. Ειμαι παραγωγος και τυποποιητης βιολογικου εξαιρετικου παρθενου ελαιολαδου του Philion Elaion και θα ηθελα να ανεβαζω συνταγες σας με τη δικη σας αδεια η αφου συνεννοηθουμε. Σας γνωρισα απο τις κορες μου που σας ακολουθουν και σας ακοκουθω κι εγω. Καθημερινα βρισκεστε στο τραπεζι μας. Και παλι συγχαρητηρια.
Γεια σας! Σας ευχαριστώ πολύ! Εφόσον σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου εδώ για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.