search

Σπιτική κρέμα σοκολάτας

Φανταστική, βελούδινη κρέμα σοκολάτας με κακάο, μέλι και κανέλα. Είναι πανεύκολη, γρήγορη και τόσο λαχταριστή. Την απολαμβάνουμε σκέτη ή βάζοντας στη βάση τριμμένο μπισκότο ανακατεμένο με λίγο φυστικοβούτυρο.

3-4

5′

5-6′

Σήμερα σας έχω μια πανεύκολη, γρήγορη και τόσο λαχταριστή συνταγή. Σοκολατένια βελούδινη κρέμα χωρίς σοκολάτα(!), χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη, χωρίς βούτυρο χωρίς αυγά και σίγουρα σε πολλούς θα θυμίσει τόσο πολύ τα παιδικά τους χρόνια.


Υλικά

Για 3-4 μικρά μπολάκια:

  • 330γρ γάλα (280γρ+50γρ)
  • 50γρ μέλι
  • ½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ γεμάτη κακάο χωρίς ζάχαρη (10γρ)
  • ¼ κ.γ κανέλα (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
  • 35γρ κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τα 280γρ γάλα, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε λίγο για να λιώσει το μέλι.
  2. Σε ένα μικρό μπολάκι, προσθέτουμε το κακάο, την κανέλα, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  3. Όταν λιώσει το μέλι, βάζουμε το μείγμα κακάο σε ένα μικρό σουρωτήρι και  σουρώνοντας το προσθέτουμε στο γάλα.
  4. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το κακάο με το γάλα.
  5. Σε ένα ποτηράκι προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τα 50γρ γάλα και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι μέχρι να λιώσει τελείως το κορν φλάουρ και να γίνει ένα λείο υγρό.
  6. Προσθέτουμε το μείγμα κορν φλάουρ στο κατσαρολάκι ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε με το σύρμα.
  7. Συνεχίζουμε να ανακατεύομε για λίγο ακόμα, μέχρι να πάρει μια βράση και να πήξει η κρέμα.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε γυάλινα μπολάκια ή βαζάκια. Εγώ σέρβιρα στα μπολάκια με μια βάση από τριμμένο μπισκότο ανακατεμένο με λίγο φυστικοβούτυρο.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *