Σπιτικές Twix μπάρες
Ονειρικές Twix μπάρες με βάση από αλεύρι αμυγδάλου, καραμέλας χουρμάδων και βουτηγμένες στη σοκολάτα. Είναι μαλακές, θρεπτικές, vegan και συγκλονιστικά νόστιμες.
14
30′
18-20′
Αμύγδαλο, καραμέλα και σοκολάτα. Χρειάζεται παραπάνω περιγραφή; Όχι, μόνο δυο λέξεις: Συνδυασμός υπερθεϊκός! Χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη, vegan, μαλακές, υγιεινές και θρεπτικές μπάρες. Με μια μπουκιά μόλις, θα σου θυμίσουν τόσο πολύ τη γεύση των αγοραστών που ένα είναι το σίγουρο…θα τις λατρέψουν μικροί/μεγάλοι.
Υλικά
Για τη βάση:
- 250γρ αλεύρι αμυγδάλου
- 30γρ λάδι καρύδας
- 45γρ σιρόπι σφενφδάμου
- 1 ½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κ.γ αλάτι
Για την καραμέλα:
- 200γρ χουρμάδες απύρηνοι
- 3 κ.σ αμυγδαλοβούτυρο (ή φυστικοβούτυρο)
- 2-3 κ.σ νερό
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη:
- 150γρ κουβερτούρα
- 25γρ λάδι καρύδας
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Καλύπτουμε μια μακρόστενη φόρμα 30×11εκ. με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πιέζοντας το καλά. (Για να γίνει ίσια και ομοιόμορφη η βάση μου, σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και ισιώνω με το χέρι)
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C για 18-20’ λεπτά.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε 30-40’ να κρυώσει η βάση. (Θα είναι αρκετά μαλακή όταν αφαιρέσουμε από το φούρνο αλλά όσο κρυώνει σκληραίνει)
- Όσο περιμένουμε, προσθέτουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για την καραμέλα και χτυπάμε μέχρι αν έχουμε μια ομοιόμορφη πάστα. (Αν οι χουρμάδες μας είναι βασιλικοί μπορεί να μη χρειαστεί καθόλου νερό)
- Αφού κρυώσει η βάση μας, απλώνουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή σπάτουλας σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα την καραμέλα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Αφού σφίξουν τόσο ώστε να μπορούν να κοπούν, με ένα μεγάλο ίσιο μαχαίρι κόβουμε σε 14 κομμάτια.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας σε ένα μπωλάκι, αφήνουμε να κρυώσει και βουτάμε τις μπάρες μας στη σοκολάτα.
- Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.
Αφήστε ένα σχόλιο