search

Σοκολατένιο brownie με φράουλες

6

15′

20-25′

Για τη σημερινή μέρα αλλά και για οποία μέρα θέλεις σου έχω ένα τόσο συγκλονιστικά αφράτο, τόσο σοκολατένιο και τόσο πεντανόστιμο brownie που θα το ερωτευτείς!

Υλικά

Για το brownie:

  • 300γρ φράουλες
  • 125γρ κουβερτούρα, λιωμένη
  • 120γρ ζάχαρη καρύδας
  • 2 αυγά
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 100γρ αλεύρι ντίνκελ (ή γ.ο.χ)
  • 1 κ.γ baking powder
  • 1 κ.γ baking σόδα
  • 2 κ.γ λάδι καρύδας

Για την επικάλυψη:

  •  75γρ κουβερτούρα
  •  4-5 κ.σ γάλα αμυγδάλου (ή γάλα)
  •  ½ κ.γ λάδι καρύδας

Εκτέλεση

  1. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες φράουλες, τις ξεπαγώνουμε πρώτα (στο μικροκυμάτων για πιο γρήγορα) και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  2. Αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε καλά πρώτα όλα τα υγρά υλικά για το brownie και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα στερεά.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 23×20εκ που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25’ λεπτά.
  4. Αφού κρυώσει το brownie, λιώνουμε στο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα με το γάλα, το λάδι καρύδας και περιχύνουμε πάνω από το brownie. Σερβίρουμε με κόκκινα φρούτα, με ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο θέλουμε! Καλή απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *