Για τη σημερινή μέρα αλλά και για οποία μέρα θέλεις σου έχω ένα τόσο συγκλονιστικά αφράτο, τόσο σοκολατένιο και τόσο πεντανόστιμο brownie που θα το ερωτευτείς!
Υλικά
Για το brownie:
- 300γρ φράουλες
- 125γρ κουβερτούρα, λιωμένη
- 120γρ ζάχαρη καρύδας
- 2 αυγά
- 1 κάψουλα βανίλια
- 100γρ αλεύρι ντίνκελ (ή γ.ο.χ)
- 1 κ.γ baking powder
- 1 κ.γ baking σόδα
- 2 κ.γ λάδι καρύδας
Για την επικάλυψη:
- 75γρ κουβερτούρα
- 4-5 κ.σ γάλα αμυγδάλου (ή γάλα)
- ½ κ.γ λάδι καρύδας
Εκτέλεση
- Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες φράουλες, τις ξεπαγώνουμε πρώτα (στο μικροκυμάτων για πιο γρήγορα) και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε καλά πρώτα όλα τα υγρά υλικά για το brownie και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα στερεά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 23×20εκ που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25’ λεπτά.
- Αφού κρυώσει το brownie, λιώνουμε στο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα με το γάλα, το λάδι καρύδας και περιχύνουμε πάνω από το brownie. Σερβίρουμε με κόκκινα φρούτα, με ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο θέλουμε! Καλή απόλαυση!
Αφήστε ένα σχόλιο