search

Σοκολατένιο brownie με φράουλες

Πεντανόστιμο, λαχταριστό και συγκλονιστικά αφράτο brownie με φράουλες και υπέροχο γλάσο σοκολάτας. Χωρίς βούτυρο, χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη και χωρίς καμία έκπτωση στη γεύση και την απόλαυση.

6-8

15′

20-25′

Για τη σημερινή μέρα αλλά και για οποία μέρα θέλετε σας έχω ένα τόσο συγκλονιστικά αφράτο, τόσο σοκολατένιο και τόσο πεντανόστιμο brownie που σίγουρα….θα το ερωτευτείτε!

Υλικά

Για το brownie:

  • 125γρ κουβερτούρα
  • 300γρ φράουλες καθαρισμένες (κατεψυγμένες ή φρέσκες)
  • 2 αυγά
  • 120γρ ζάχαρη καρύδας (ή καστανή ζάχαρη)
  • 2 κ.γ λάδι καρύδας
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 100γρ αλεύρι ντίνκελ (ή γ.ο.χ)
  • 1 κοφτό κ.γ baking powder
  • ½ κ.γ baking σόδα

Για το γλάσο:

  •  75γρ κουβερτούρα
  •  4 κ.σ γάλα
  •  ½ κ.γ λάδι καρύδας

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα είτε προσθέτοντας τη σε κομμάτια σε ένα γυάλινο μπολ και ζεσταίνοντας με προσοχή στο φούρνο μικροκυμάτων (ανοίγοντας ανά δευτερόλεπτα για να ανακατέψουμε) είτε σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες φράουλες, τις ξεπαγώνουμε και τις πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ.
  3. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά για το brownie και ανακατεύουμε καλά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ομογενοποιούμε.
  5. Καλύπτουμε ένα ταψάκι 23 x 20εκ. με αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε το μείγμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25’ λεπτά.
  7. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Λιώνουμε στο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα με το γάλα, το λάδι καρύδας και περιχύνουμε πάνω από το brownie.
  9. Σερβίρουμε με κόκκινα φρούτα, με ξηρούς καρπούς, με παγωτό ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *