search

Σοκολατένιες μπουκιές με καρύδα και φράουλα

Απίθανες και τόσο νόστιμες μπουκιές με καρύδα, φράουλες. τυρί κρέμα και μαλακή επικάλυψη κουβερτούρας. Ένας συνδυασμός…όνειρο!

14-15

20′

0′

Είναι δυνατόν κάθε φορά που θέλω να «διώξω» κάτι από το ντουλάπι μου ή το ψυγείο μου να προκύπτει κάτι καταπληκτικό; Θα σας πω εγώ είναι και συμβαίνει! Άλλο ένα τρανό παράδειγμα αυτά εδώ τα μικρά φραουλένια θαύματα που φτιάχτηκαν μέσα σε 5’ λεπτά.

Όταν τα ξανά δοκίμασα βέβαια, αποφάσισα να τα βουτήξω στην κουβερτούρα και όπως ήταν φυσικό…απογειώθηκαν! Γιατί ως γνωστό υπάρχει τεράστιος έρωτας και χημεία μεταξύ φράουλας και σοκολάτας και ποια είμαι εγώ που θα τους κρατήσω χωριά στο κάτω κάτω;! Βέβαια η βουτιά αυτή είναι προαιρετική. Ένα είναι σίγουρο όμως, όσοι αγαπάτε την καρύδα και τη φράουλα πρέπει να τα δοκιμάστε!


Υλικά

  • 4-5 φράουλες καθαρισμένες (70γρ)
  • 100γρ τυρί κρέμα
  • 15γρ γάλα
  • 30γρ μέλι
  • 120γρ καρύδα τριμμένη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη (προαιρετικά)
:

  • 120γρ κουβερτούρα
  • 15γρ λάδι καρύδας

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στο μούλτι τις φράουλες, το τυρί, το γάλα, το μέλι και χτυπάμε μέχρι να κοπούν οι φράουλες και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την καρύδα, το αλάτι και ανακατεύουμε να γίνουν σα ζύμη.
  3. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου μια ώρα, για να σφίξει και να μπορούμε να σχηματίσουμε μπαλάκια χωρίς να κολλάνε στα χέρια μας.
  4. Όσο περιμένουμε λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Μετά από 1 ώρα αφαιρούμε από το ψυγείο και σχηματίζουμε 14-15 μπαλάκια.
  6. Βουτάμε τα μπαλάκια με τη βοήθεια ενός πηρουνιού στην κουβερτούρα και τα τινάζουμε απαλά να φύγει η έξτρα επικάλυψη.
  7. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  8. Μεταφέρουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *