Πεντανόστιμες, λαχταριστές και υγιεινές σοκολατένιες γεμιστές μπάρες που θα λατρέψουν όλοι. Γρήγορα, εύκολα και δε χρειάζονται καθόλου ψήσιμο. Το μόνο που χρειάζεται είναι προσοχή να μην εξαφανιστούν αμέσως!
Tips:
- Διατηρούνται στο ψυγείο
- Αν θέλεις, μπορείς να μειώσεις το μέλι στη γέμιση αλλά θα προσθέσεις παραπάνω πούδρα αμυγδάλου μέχρι να μπορεί να σταθεροποιηθεί.
- Πούδρα αμυγδάλου μπορείς να φτιάξεις πολύ εύκολα, κόβοντας ολόκληρα αμύγδαλα στο μπλέντερ. (ή οποίο ξηρό καρπό θέλεις)
- Μπορείς να αντικαταστήσεις με ό,τι βούτυρο καρπών θέλεις.
Υλικά
Για τη βάση:
- 200γρ χουρμάδες απύρηνοι
- 60γρ γάλα αμυγδάλου
- 1 κ.σ κακάο
- 200γρ βρώμη
Για τη γέμιση:
- 180γρ αμυγδαλοβούτυρο
- 100γρ μέλι
- 40γρ πούδρα αμυγδάλου
Για την επικάλυψη:
- 180γρ κουβερτούρα (σταγόνες ή σε κομματάκια)
- 30γρ γάλα αμυγδάλου
- 2 κ.γ λάδι καρύδας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε τους χουρμάδες, τα γάλα αμυγδάλου και το κακάο μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι 23×20εκ και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη. Την ισιώνουμε σκεπάζοντας με ένα δεύτερο αντικολλητικό χαρτί και πατώντας την με τον πάτο ενός ποτηριού.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τε υλικά για τη γέμιση μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα.
- Σε ένα γυάλινο μπολ προσθέτουμε τα υλικά για την επικάλυψη και ζεσταίνουμε στο μικροκυμάτων (ή σε μπεν μαρί) μέχρι λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν.
- Αφαιρούμε από την κατάψυξη το ταψάκι και απλώνουμε τη σοκολάτα ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Βγάζουμε και κόβουμε σε 20 κομμάτια. Καλή απόλαυση!
Αφήστε ένα σχόλιο