Σαλάτα με τραγανές κοτομπουκιές και σως γιαουρτιού
Φανταστική, πολύχρωμη και χορταστική σαλάτα με τραγανές μπουκιές από φιλέτο κοτόπουλο ψημένες στον φούρνο και θεϊκό γλυκόξινο dressing γιαουρτιού-μουστάρδας.
1
15′
25′
Είμαι σίγουρη ότι έχετε πει και εσείς: «Και τι έφαγα; Μια σαλατούλα». Ξεχάστε τα αυτά! Οι σαλάτες που αποτελούν γεύμα, πρέπει να είναι σαλάτες γεμάτες με χρώματα και γεύσεις αλλά ταυτόχρονα να είναι πεντανόστιμες, λαχταριστές και χορταστικές!
Σήμερα λοιπόν ετοιμάζουμε σαλάτα του ονείρου με τη Μεσογειακή @freskoulis που είναι έτοιμη, πλυμένη και κομμένη. Με το άνοιγμα της συσκευασίας έχουμε κομμένα έτσι απλά άισμπεργκ, σαλάτα γαλλική, καρότο και καλαμπόκι. Συνοδεύουμε με κοτομπουκιές φούρνου που θα λατρέψετε και θεϊκό γλυκόξινο dressing γιαουρτιού-μουστάρδας. Αυτή τη σαλάτα πιστέψτε με, πρέπει να τη δοκιμάσετε!
Υλικά
Για τη σαλάτα:
- 1 συσκευασία σαλάτα Μεσογειακή @freskoulis
- 3-4 ντοματίνια
- Φλοίδες γραβιέρας
Για τις κοτομπουκιές:
- 40γρ κορν φλέικς χωρίς ζάχαρη (τραγανές νιφάδες καλαμποκιού)
- 1 αυγό
- 180γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- Κάρυ
- Αλάτι και πιπέρι
Για το dressing:
- 60γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 10γρ μουστάρδα Dijon
- ½ κ.γ μέλι
- 1 κ.γ χυμό λεμόνι
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Για τις κοτομπουκιές: Βάζουμε τα κορν φλέικς στο μούλτι και θρυμματίζουμε σε μικρότερα κομμάτια προσέχοντας όμως να μη γίνουν σκόνη.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ πιάτο.
- Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο σπάμε το αυγό και το χτυπάμε με ένα πηρούνι.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κάρυ και ανακατεύουμε καλά.
- Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια κοτόπουλου στο αυγό, τα βγάζουμε και τα κρατάμε λίγο να φύγει το έξτρα αυγό.
- Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στο πιάτο με τα κορν φλέικς και καλύπτουμε καλά.
- Βάζουμε τις κοτομπουκιές σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για περίπου 25’ λεπτά.
- Για το dressing: Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και ανακατεύουμε.
- Για τη σαλάτα: Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τη Μεσογειακή σαλάτα και κόβουμε τα ντοματίνια.
- Προσθέτουμε τις κοτομπουκιές, περιχύνουμε με το dressing και γαρνίρουμε με τις φλοίδες γραβιέρας.
Αφήστε ένα σχόλιο