search

Ψαροκροκέτες φούρνου

Τραγανές, απολαυστικές αλλά και ζουμερές ψαροκροκέτες από φιλέτο ψαριού με μια υπέροχη κρούστα από φρυγανιά ψημένες στο φούρνο.

3

12′

25-30′

Αν ψάχνετε ένα διαφορετικό τρόπο για να δοκιμάσετε τα φιλέτα ψαριού που περιμένουν καρτερικά στην κατάψυξη σας, σταματήστε το scroll down! Μόλις τον βρήκατε και είναι πανεύκολος, γρήγορος και φυσικά πεντανόστιμος. Συνόδευσα με ένα dip από μουστάρδα, ελαιόλαδο, λεμόνι, μέλι, μαϊντανό και ο συνδυασμός ήταν εξαιρετικός!

Υλικά

  • 3-4 (600γρ) φιλέτα ψαριού (χρησιμοποίησα μπακαλιάρο)
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 130γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • 2 αυγά μέτρια
  • 1 κ.σ μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κ.σ λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα ψαριού, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε ένα πιάτο προσθέτουμε τη φρυγανιά το ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας να απορροφηθεί το ελαιόλαδο. (Η φρυγανιά δε θα μοιάζει οπτικά βρεγμένη απλά θα έχει λίγη υγρασία)
  3. Σε ένα δεύτερο πιάτο προσθέτουμε τα αυγά, τη μουστάρδα και το λεμόνι. Χτυπάμε με ένα πιρούνι για να ομογενοποιηθούν.
  4. Παίρνουμε ένα κομμάτι ψαριού, το βουτάμε στο μείγμα του αυγού.
  5. Το σηκώνουμε λίγο κουνώντας ελαφρώς για να φύγει το έξτρα αυγό και στη συνέχεια το μεταφέρουμε στο πιάτο με τη φρυγανιά.
  6. Καλύπτουμε καλά και το μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για 25-30’ λεπτά μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα. (Ο χρόνος ψησίματος ενδέχεται να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με το μέγεθος των κροκετών.)
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *