search

Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

12

30′

40′

Μια πανεύκολη, γρήγορη, γεμάτη αρώματα πορτοκαλόπιτα χωρίς αυγά και χωρίς ζάχαρη με ένα twist. Ενώ έχεις συνηθίσει οι πίτες να έχουν το φύλλο από κάτω και τη γέμιση από πάνω, εδώ συμβαίνει το ανάποδο και είναι συναρπαστικό!

Υλικά

  • 7-8 φύλλα κρούστας
  • 1 ½ κ.σ ελαιόλαδο
  • 350γρ χυμό πορτοκάλι
  • 350γρ φυτικό γάλα (ή γάλα)
  • 2 κ.γ ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 3-4 κ.σ μέλι (αναλόγως πόσο ξινά είναι τα πορτοκάλια μας)
  • 3 κ.σ κορν φλάουρ (διαλυμένες σε λίγο νερό ή γάλα)

Εκτέλεση

  1. Λαδώνουμε με τη ½ κ.σ ελαιόλαδο ένα ταψί 30εκ. Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο μας το τσαλακώνουμε κατά μήκος και το βάζουμε στο ταψί κυκλικά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να καλυφθεί η βάση του ταψιού.
  2. Με ένα πινέλο αλείφουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190-200°C για 20’ μέχρι να χρυσαφίσουν.
  3. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση μας, προσθέτοντας σε μια κατσαρόλα το χυμό πορτοκάλι, το γάλα, το ξύσμα, τη βανίλια και το μέλι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια  φωτιά μέχρι να λιώσει το μέλι για περίπου 5-10’ (χωρίς να βράσει το μείγμα μας).
  4. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ένα ποτήρι με λίγο νερό ή με γάλα που έχουμε χρησιμοποιήσει. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε απο τη φωτιά.
  5. Με το που βγάλουμε από το φούρνο τα φύλλα, περιχύνουμε με το ζεστό μείγμα πορτοκαλιού και ψήνουμε ξανά για αλλά 20’, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

2 Σχόλια

  1. Μαρία καλημερα, ειμαι φανατικη ακολουθος σου και μου αρεσει που στις συνταγές σου δεν χρησιμοποιείς ζαχαρη! Θελω να κανω την πορτοκαλοπιτα σου, αλλα δεν καταλαβαινω, αφου βαζεις τα φυλλα κατω, στο τελος την γυρνας τουμπα για να ερθουν επανω? Θα ειναι αρκουντως πηχτη η κρεμα , ή θα διαλυθει??? μήπως κατι δεν εχω καταλαβει?

    ευχαριστώ

    1. Καλημέρα! Σε ευχαριστώ πολύ! Όχι δε χρειάζεται να τη γυρίσεις και η κρέμα πριν το ψήσιμο δεν είναι καθόλου πηχτή. Όταν ψηθεί βγαίνει όπως βλέπεις στη φωτογραφία. Δες και τα video εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *