Πολύχρωμη σαλάτα με ψητά ρεβύθια και γλυκόξινο dressing λεμονιού
Φανταστική σαλάτα με ψητά αρωματικά ρεβύθια, ντοματίνια, αγγουράκι, πιπεριά, κρεμμύδι, αβοκάντο και γλυκόξινο dressing λεμονιού συνθέτουν ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα.
2
8′
20-25′
Σας έχω πει πολλές φορές ότι έχω ιδιαίτερη αδυναμία στις σαλάτες και εκτός από συνοδευτικό τις προτιμώ και για κυρίως γεύμα. Τι σας έχω σήμερα λοιπόν; Πολύχρωμη σαλάτα με ψητά αρωματικά ρεβύθια, φρέσκα λαχανικά και ένα γλυκόξινο dressing λεμονιού. Με μια λέξη ΥΠΕΡΣΑΛΑΤΑ. Πεντανόστιμη, δροσερή, χορταστική και ταυτόχρονα ένας διαφορετικός τρόπος να απολαύσουμε τα ρεβύθια.
Για τη βάση της σαλάτας χρησιμοποίησα την Καπριτσιόζα του @freskoulis με διαλεκτά, τρυφερά φρέσκα φύλλα από πράσινη-κόκκινη λόλα και ρόκα. Πλυμένη, κομμένη και έτοιμη για σερβίρισμα.
Υλικά
Για τη σαλάτα:
- 1 συσκευασία Καπριτσιόζα @freskoulis
- 200γρ ψητά ρεβύθια
- 10 ντοματίνια κόκκινα & κίτρινα
- 1 μικρό αγγουράκι
- ½ μέτρια πιπεριά πορτοκαλί
- ½ μέτριο κρεμμύδι
- ½ μέτριο αβοκάντο
Για τα ψητά ρεβύθια:
- 200γρ ρεβύθια βρασμένα & στραγγισμένα
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.γ λεμόνι
- ½ κ.γ μέλι
- ½ κ.γ κάρυ
- ¼ κ.γ σκόρδο σε σκόνη
- ¼ κ.γ τζίντζερ σε σκόνη
- ½ κ.γ ρίγανη
- Αλάτι & πιπέρι
Για το dressing:
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 3 κ.σ λεμόνι
- 1 κ.γ μέλι
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Για τα ψητά ρεβύθια: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 20-25’ λεπτά.
- Παράλληλα, καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα.
- Για το dressing: Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Αυξομειώνουμε τις ποσότητες ανάλογα με τα γούστα μας)
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε την Καπριτσιόζα, τα λαχανικά, τα ρεβύθια, το dressing ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Αφήστε ένα σχόλιο