search

Πολύσπορα τραγανά κράκερς βρώμης

Φανταστικά πολύσπορα κράκερς βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και ελαιόλαδο. Είναι τραγανά, χορταστικά και πεντανόστιμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι σπόρους προτιμάμε.

30-35

20′

25-30′

Πολύσπορα τραγανά κράκερς βρώμης. Όσο υγιεινά και θρεπτικά είναι άλλο τόσο χορταστικά και ταυτόχρονα γευστικά είναι. Μπορούμε επίσης αν θέλουμε να προσθέσουμε ό,τι μυρωδικό μας αρέσει. (ρίγανη, καπνιστή πάπρικα, κουρκουμά, κάρυ κ.α)

Υλικά

  • 200γρ βρώμη αλεσμένη
  • 100γρ αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις
  • 70γρ ελαιόλαδο (και λίγο ακόμα για το άνοιγμα)
  • 120-130γρ νερό
  • Αλάτι
  • 2 κ.σ ποπ κινόα
  • 2 κ.σ ηλιόσπορους
  • 1 κ.σ παπαρουνόσπορο
  • 1 κ.σ σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς τον πάγκο μας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ένα φύλλο πάχους περίπου 0,5εκ. (Θέλει λίγη υπομονή και προσοχή το άνοιγμα γιατί είναι αρκετά θριφτή η ζύμη)
  3. Με έναν κόπτη πίτσας (ή μαχαίρι) κόβουμε σε μικρά ορθογώνια κομμάτια και με ένα πιρούνι τρυπάμε τα κράκερς μας. (Βγαίνουν περίπου 30-35 κομμάτια)
  4. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ξεκολλάμε τα κράκερς από τον πάγκο ένα ένα και τα μεταφέρουμε στο ταψί.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190-200°C για 25-30’ λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε αεροστεγές βάζο.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *