Πίτσα open toast
Πανεύκολα, γρήγορα και λαχταριστά open toasts με γεύση πίτσα. Λεπτές φέτες ψωμιού με νόστιμη σάλτσα ντομάτας ,σοταρισμένα μανιτάρια, πιπεριά και βασιλικό. Πασπαλισμένες με τυρί και ψημένες στον φούρνο είναι το τέλειο ελαφρύ γεύμα.
2-3
12-15′
5-10′
Για το σημερινό quick recipe post δε χρειάζονται πολλά λόγια: ΠΙΤΣΑΑΑ! Σε λιγότερο από 15’ λεπτά θα απολαμβάνεις λαχταριστή πίτσα εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και με απλά υλικά που έχεις στο σπίτι.
Tips:
- Τις ποσότητες μπορούμε να τις αυξομειώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας και τις ανάγκες μας. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι άλλο υλικό μας αρέσει.
Υλικά
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- ½ κ.σ ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι (περίπου 50γρ)
- Αλάτι & πιπέρι
- Ρίγανη & Καπνιστή πάπρικα
- Καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο (προαιρετικά)
- 100γρ ντομάτα στο τρίφτη (από συσκευασία)
- 50γρ νερό
Για το στήσιμο:
- Φέτες από πολύσπορο & ολικής άλεσης ψωμί
- Μοτσαρέλα τριμμένη
- Μανιτάρια σωταρισμένα με ελαιόλαδο και σκόρδο
- Πιπεριά
- Βασιλικός
Εκτέλεση
- Για τη σάλτσα ντομάτας: Σωτάρουμε με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 3-4’ λεπτά. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο.
- Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας για περίπου 5-10’ λεπτά.
- Αλείφουμε τη σάλτσα ντομάτας στις φέτες ψωμιού, βάζουμε το τυρί και τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για περίπου
5-10’ λεπτά.
Αφήστε ένα σχόλιο