Open toast με τονοσαλάτα
Ζεστό φρυγανισμένο ψωμί με υπέροχη, πανεύκολη και γρήγορη τονοσαλάτα με κρεμμύδι, πιπεριά, καλαμπόκι και άνηθο. Χωρίς μαγιονέζα αλλά με φανταστική αντικατάσταση από στραγγιστό γιαούρτι-λεμόνι-μέλι.
1-2
5′
0′
Σήμερα σας έχω πανεύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη πρόταση για ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό. Ξέρετε από αυτές των 5’ λεπτών που όλοι αγαπάμε και που είναι ο ορισμός του «δε θέλει κόπο αλλά θέλει τρόπο» για να τρώμε υγιεινά και ταυτόχρονα πεντανόστιμα!
Υλικά
- 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
- ¼ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ¼ πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ καλαμπόκι
- Αλάτι & πιπέρι
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 100γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
- ½ κ.γ μέλι (προαιρετικά)
- 1-2 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Μπορούμε να αυξομειώσουμε τα υλικά ανάλογα με τα γούστα μας.
- Σερβίρουμε σε φρυγανισμένο ψωμί, σε παξιμάδια, σε τορτίγια, σε σαλάτα ή όπως αλλιώς μας αρέσει.
Αφήστε ένα σχόλιο