search

Noodles με γαρίδες και σάλτσα κάρυ

Φανταστικά, πεντανόστιμα και λαχταριστά noodles με γαρίδες και λαχανικά σε κρεμώδη σάλτσα με γάλα καρύδας, κάρυ και τζίντζερ.

3-4

20′

15-20′

Υλικά

Για τις γαρίδες:

  • 200γρ γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ τζίντζερ
  • ¼ κ.γ κάρυ
  • 1 κ.γ σάλτσα σόγιας
  • Πιπέρι

Για τα noodles:

  • 3 φωλιές noodles (180γρ)
  • 1-2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • ½ κίτρινη πιπεριά σε φέτες
  • ½ κόκκινη πιπεριά σε φέτες
  • 1 μικρό καρότο σε λωρίδες
  • 5-6 κ.σ λάχανο ψιλοκομμένο
  • ¼ κ.γ τζίντζερ
  • 1 κ.γ κάρυ
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 1 κ.σ σάλτσα σόγιας
  • ½ κούπα νερό από τo βράσιμο των noodles

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις γαρίδες και τις αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για περίπου 30′.
  2. Σε ένα αντικολλητικό βαθύ σκεύος σοτάρουμε τις γαρίδες για 3-4′.
  3. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το σκεύος και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  4. Σοτάρουμε τα λαχανικά μαζί με το τζίντζερ και το κάρυ για περίπου 5-10´λεπτά ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλουμε.
  5. Παράλληλα βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε μισή κούπα από το νερό που έβρασαν.
  6. Προσθέτουμε στα λαχανικά το γάλα καρύδας, τη σάλτσα σόγιας και βράζουμε για 5-6′.
  7. Βάζουμε και τις σοταρισμένες γαρίδες και βράζουμε για ακόμα 3-4′. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
  8. Σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε τα βρασμένα noodles, το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *