Αγαπάς τις εξωτικές γεύσεις; Σου έχω συνταγή για αγαπημένα νουντλς με λαχανικά, γαρίδες σε μια πεντανόστιμη σάλτσα κάρυ που θα χρειαστείς λιγότερο από μισή ωρα για να τα απολαύσεις.

Tips:
- Μπορούμε επίσης να ετοιμάσουμε ξεχωριστά τα noodles και να τα ενσωματώσουμε έτοιμα στη σάλτσα κάρυ.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε, εγώ αυτά είχα στο ψυγείο μου.
Υλικά
- 180γρ γαρίδες καθαρισμένες και αποφλοιωμένες (χρησιμοποίησα κατεψυγμένες)
- 2 φωλιές noodles (125γρ)
- 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 1 κίτρινη πιπεριά, σε λωρίδες
- 1 καρότο, σε λωρίδες
- 5-6 κ.σ λάχανο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ σόγια (προαιρετικά)
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- ½ κούπα νερό
- Τζίντζερ (προαιρετικά)
- 2-3 κ.γ κάρυ
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα γοκ ή ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας για περίπου 5-10´λεπτά ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλουμε.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για άλλα 3-4´λεπτά.
- Αδειάζουμε το γάλα καρύδας, τη σόγια, το νερό ανακατεύουμε και προσθέτουμε τζίντζερ, το κάρυ και αλάτι.
- Μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα νουντλς. Ανακατεύουμε μέχρι να χωριστούν και σκεπάζουμε για να βράσουν. (Συνήθως χρειάζονται 3-5’ λεπτά ανάλογα με την εταιρεία)
Αφήστε ένα σχόλιο