Noodles με γαρίδες και σάλτσα κάρυ
Φανταστικά, πεντανόστιμα και λαχταριστά noodles με γαρίδες και λαχανικά σε κρεμώδη σάλτσα με γάλα καρύδας, κάρυ και τζίντζερ.
3-4
20′
15-20′
Υλικά
Για τις γαρίδες:
- 200γρ γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ τζίντζερ
- ¼ κ.γ κάρυ
- 1 κ.γ σάλτσα σόγιας
- Πιπέρι
Για τα noodles:
- 3 φωλιές noodles (180γρ)
- 1-2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- ½ κίτρινη πιπεριά σε φέτες
- ½ κόκκινη πιπεριά σε φέτες
- 1 μικρό καρότο σε λωρίδες
- 5-6 κ.σ λάχανο ψιλοκομμένο
- ¼ κ.γ τζίντζερ
- 1 κ.γ κάρυ
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- 1 κ.σ σάλτσα σόγιας
- ½ κούπα νερό από τo βράσιμο των noodles
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις γαρίδες και τις αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για περίπου 30′.
- Σε ένα αντικολλητικό βαθύ σκεύος σοτάρουμε τις γαρίδες για 3-4′.
- Αφαιρούμε τις γαρίδες από το σκεύος και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τα λαχανικά μαζί με το τζίντζερ και το κάρυ για περίπου 5-10´λεπτά ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλουμε.
- Παράλληλα βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε μισή κούπα από το νερό που έβρασαν.
- Προσθέτουμε στα λαχανικά το γάλα καρύδας, τη σάλτσα σόγιας και βράζουμε για 5-6′.
- Βάζουμε και τις σοταρισμένες γαρίδες και βράζουμε για ακόμα 3-4′. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
- Σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε τα βρασμένα noodles, το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Αφήστε ένα σχόλιο