Muffins γιαουρτιού με baby σπανάκι και φέτα
Συγκλονιστικά αφράτα, ζουμερά και πεντανόστιμα muffins γιαουρτιού με baby σπανάκι, άνηθο και φέτα που θυμίζουν την αγαπημένη σπανακόπιτα.
11-12
10′
30-35′
Τώρα το καλοκαίρι και ειδικά τις μέρες του καύσωνα, θέλουμε ό,τι ετοιμάζουμε να είναι εύκολο, γρήγορο αλλά ταυτόχρονα ελαφρύ και θρεπτικό που θα μας γεμίζει ενέργεια. Έτσι αυτά τα muffins γιαουρτιού με baby σπανάκι και φέτα είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε.
Συγκλονιστικά αφράτα, ζουμερά και πεντανόστιμα με αγαπημένη γεύση σπανακόπιτας. Με ολόφρεσκα, τρυφερά και καταπράσινα φύλλα baby σπανάκι @freskoulis. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα πλύνετε και να ακολουθήσετε τη συνταγή. Ο προορισμός είναι ένας και μονόδρομος: απόλαυση και θρέψη. Ιδανικά για πρωινό, σνακ ή ένα ελαφρύ γεύμα.
Τips:
- Δεν ανοίγουμε τον φούρνο μας πριν τα 20’ λεπτά.
- Για να ελέγξουμε αν τα muffins μας είναι έτοιμα, καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους, αν βγαίνει (σχεδόν) στεγνή είναι έτοιμα.
- Αν χρησιμοποιήσουμε χάρτινες θήκες για muffins, θα κολλήσουν γιατί είναι πολύ μαλακά και αφράτα. Καλό θα ήταν να τις αλείψουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Υλικά
- 200γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 40γρ ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- ½ κ.γ baking soda
- 1 συσκευασία (100γρ) baby σπανάκι @freskoulis
- ¼-½ κ.γ αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.γ baking powder
- 80γρ αλεύρι ντίνκελ (ή γ.ο.χ)
- 60γρ φέτα
- 1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα baby φύλλα σπανάκι σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε.
- Τα αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν και τα σκουπίζουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα αυγά και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 1’ λεπτό να ενεργοποιηθεί η σόδα (το μείγμα μας θα φουσκώσει ελαφρώς)
- Βάζουμε το κομμένα φύλλα σπανάκι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, το baking powder, το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.
- Τέλος θρυμματίζουμε τη φέτα, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού χωρίζουμε το μείγμα μας γεμίζοντας 11- 12 θήκες σιλικόνης για muffins.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C για 30-35’ λεπτά.
Αφήστε ένα σχόλιο