search

Μεσογειακή ομελέτα φούρνου με καστανό ρύζι

1-2

20′

25′

Υλικά

  • 30γρ κάστανο ρύζι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • ½ κολοκύθι (110γρ), τριμμένο
  • ½ ντομάτα (60γρ), ψιλοκομμένη
  • ½ πιπεριά πορτοκαλί, ψιλοκομμένη
  • ½ πράσο, ψιλοκομμένο
  • 25γρ φέτα
  • Φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 3 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Eτοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κολοκύθι, τη ντομάτα, την πιπεριά, το πράσο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 4-5’ λεπτά.
  3. Σε ένα πυρέξ (ή ταψάκι) βάζουμε τα λαχανικά και το ρύζι. Θρυμματίζουμε τη φέτα και την απλώνουμε στο πυρέξ μαζί με τον βασιλικό.
  4. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι, πιπέρι και τα περιχύνουμε στο πυρέξ.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για περίπου 25’ λεπτά.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *