search

Μελιτζανόρυζο της γιαγιάς

Πεντανόστιμο παραδοσιακό Συριανό μελιτζανόρυζο. Είναι πανεύκολο, ζουμερό, λαχταριστό και μαγειρεμένο με σάλτσα ντομάτας, κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό.

3-4

15′

30′

Μελιτζανόρυζο Συριανό…της γιαγιάς Μαρίτσας! Όλα τα καλοκαίρια μου σαν παιδί τα περνούσα στο χωριό στη γιαγιά και τον παππού. Οι αναμνήσεις αμέτρητες, πανέμορφες και γευστικές. Η γιαγιά μπορεί να μην έφτιαχνε πολλά φαγητά αλλά ό,τι έφτιαχνε το λάτρευα. Η φανταστική συνταγή της λοιπόν όπως μεταφέρθηκε στη μαμά!

Υλικά

  • 2-3 μελιτζάνες (800γρ)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3-4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 3-4 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ συσκευασία (200γρ) ντομάτα στον τρίφτη (ή ντομάτα κονκασέ ή φρέσκιες ντομάτες τριμμένες)
  • 2 ½ κούπες νερό
  • 130γρ ρύζι γλασέ
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Λίγη καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες αφήνοντας, αν θέλουμε, λίγο από τη φλούδα τους και τις κόβουμε σε κυβάκια.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κυβάκια μελιτζάνας, λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30’ για να ξεπικρίσουν.
  3. Μετά από 30’ λεπτά, γεμίζουμε το μπολ με νερό, ξεπλένουμε και τις στύβουμε ελαφριά να φύγει το πολύ νερό.
  4. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2’ λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και σοτάρουμε για αλλά 3-4’ λεπτά.
  6. Στη συνέχεια βάζουμε 2 κούπες νερό, τη ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15’λεπτά.
  7. Μετά από 15’λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για αλλά περίπου 15’λεπτά. (Μπορεί να χρειαστεί και λίγο περισσότερο νερό)
  8. Όταν μαλακώσει το ρύζι είναι έτοιμο. Στην κατσαρόλα θα υπάρχει ακόμα λίγο νερό το οποίο όμως θα απορροφήσει το ρύζι και το μελιτζανόρυζο μας θα γίνει ζουμερό.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *