Μακαρονοσαλάτα με κοτόπουλο, ψητά ντοματίνια και κρέμα αβοκάντο
3-4
20′
25-30′
Λαχταριστές πένες στην πιο νόστιμη και healthy εκδοχή τους. Ένα πλούσιο γεύμα που θα σε γεμίσει με υπέροχες γεύσεις και θρεπτικά συστατικά. (Για 3-4 μερίδες)
Tips:
- Αν σου φαίνεται μεγάλη ποσότητα της κρέμας αβοκάντο, μην την προσθέσεις όλη.
- Αν δε σου αρέσουν τα ντοματίνια να είναι ελαφρώς γλυκόξινα μην προσθέσεις το ξίδι και το γλυκαντικό.
Υλικά
Για τη σαλάτα:
- 250γρ πένες ολικής άλεσης
- 250γρ φιλέτο κοτόπουλο
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Κάρυ
- Ρίγανη
Για τα ψητά ντοματίνια:
- 200γρ ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ ξίδι μπαλσάμικο (προαιρετικά)
- Αλάτι
- Ρίγανη
- Σκόρδο σε σκόνη
- Ζάχαρη καρύδας ή γλυκαντικό (προαιρετικά)
Για την κρέμα αβοκάντο:
- 1 μικρό αβοκάντο (περίπου 100γρ)
- 30-40γρ γιαούρτι 2%
- Λεμόνι
- Λιωμένο σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 2-3 φύλλα φρέσκου βασιλικο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, κάρυ, ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μπωλ, προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα ψητά ντοματίνια, ανακατεύουμε και τα αραδιάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι που επίσης έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Βάζουμε τα 2 ταψάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C και ψήνουμε το κοτόπουλο για 20-25’ λεπτά και τα ντοματίνια για περίπου 30’ λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα υλικά για την κρέμα αβοκάντο μέχρι να γίνει ομοιόμορφη με απαλή υφή.
- Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε τις πένες, το κοτόπουλο, την κρέμα αβοκάντο και σερβίρουμε.
Αφήστε ένα σχόλιο