Κριτσίνια καρότου
Τραγανά και θριφτά κριτσίνια καρότου χωρίς βούτυρο ή κρασί αλλά φτιαγμένα με ελαιόλαδο και νερό. Είναι πεντανόστιμα, νηστίσιμα και ιδανικά για τα απολαύσουμε σα σνακ.
20
30′
35-40′
Κριτσίνια καρότου χωρίς βούτυρο, χωρίς κρασί αλλά τραγανά γίνεται; Γίνεται και είναι τόσο πεντανόστιμα και τόσο τραγανά που είμαι σίγουρη θα κερδίσουν μια θέση στην καρδιά σας.
Tips:
- Για να γίνουν τραγανά τα κριτσίνια μας, δεν πρέπει να παραλείψουμε το βήμα 9.
- Αν το κάθε κριτσίνι έχει πολύ διαφορετικό μέγεθος ή μήκος από αυτά που σας προτείνω, σίγουρα θα διαφέρει ο χρόνος ψησίματος που δίνω.
- Αν φτιάξουμε μισή δόση (δηλαδή ένα ταψί), θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος ψησίματος.
Υλικά
- 170γρ καρότα καθαρισμένα & ξεφλουδισμένα
- 80γρ ελαιόλαδο
- 60γρ νερό
- ¼-½ κ.γ αλάτι (περίπου 1-2γρ)
- 2 κ.γ ξύδι
- 1 κ.γ baking powder (15γρ)
- 240γρ αλεύρι γ.ο.χ
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα καρότα σε κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μούλτι μαζί με το ελαιόλαδο, το νερό, το αλάτι και το ξύδι.
- Χτυπάμε μέχρι να κοπούν καλά τα καρότα και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το baking powder, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1’ λεπτό.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 25-30’ λεπτά.
- Αφού περάσει η ώρα, χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 20 μπαλάκια (των 28-30γρ) και πλάθουμε κριτσίνια μήκους περίπου 18-20εκ.
- Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 ταψιά και τοποθετούμε τα κριτσίνια μας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190-200°C στον αέρα. Βάζουμε τα δυο ταψιά στον φούρνο, αφήνοντας μια σχετική απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για 35-40’ λεπτά.
- Αφού ψηθούν τα κριτσίνια μας τα αφήνουμε στο φούρνο με κλειστή πόρτα μέχρι να κρυώσει ο φούρνος ή για τουλάχιστον 30-35’ λεπτά.
Αφήστε ένα σχόλιο