search

Κριτσίνια καρότου

Τραγανά και θριφτά κριτσίνια καρότου χωρίς βούτυρο ή κρασί αλλά φτιαγμένα με ελαιόλαδο και νερό. Είναι πεντανόστιμα, νηστίσιμα και ιδανικά για τα απολαύσουμε σα σνακ.

20

30′

35-40′

Κριτσίνια καρότου χωρίς βούτυρο, χωρίς κρασί αλλά τραγανά γίνεται; Γίνεται και είναι τόσο πεντανόστιμα και τόσο τραγανά που είμαι σίγουρη θα κερδίσουν μια θέση στην καρδιά σας.


Tips:

  • Για να γίνουν τραγανά τα κριτσίνια μας, δεν πρέπει να παραλείψουμε το βήμα 9.
  • Αν το κάθε κριτσίνι έχει πολύ διαφορετικό μέγεθος ή μήκος από αυτά που σας προτείνω, σίγουρα θα διαφέρει ο χρόνος ψησίματος που δίνω.
  • Αν φτιάξουμε μισή δόση (δηλαδή ένα ταψί), θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος ψησίματος.

Υλικά

  • 170γρ καρότα καθαρισμένα & ξεφλουδισμένα
  • 80γρ ελαιόλαδο
  • 60γρ νερό
  • ¼-½ κ.γ αλάτι (περίπου 1-2γρ)
  • 2 κ.γ ξύδι
  • 1 κ.γ baking powder (15γρ)
  • 240γρ αλεύρι γ.ο.χ

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα καρότα σε κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μούλτι μαζί με το ελαιόλαδο, το νερό, το αλάτι και το ξύδι.
  2. Χτυπάμε μέχρι να κοπούν καλά τα καρότα και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε το baking powder, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1’ λεπτό.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  5. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 25-30’ λεπτά.
  6. Αφού περάσει η ώρα, χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 20 μπαλάκια (των 28-30γρ) και πλάθουμε κριτσίνια μήκους περίπου 18-20εκ.
  7. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 ταψιά και τοποθετούμε τα κριτσίνια μας.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190-200°C στον αέρα. Βάζουμε τα δυο ταψιά στον φούρνο, αφήνοντας μια σχετική απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για 35-40’ λεπτά.
  9. Αφού ψηθούν τα κριτσίνια μας τα αφήνουμε στο φούρνο με κλειστή πόρτα μέχρι να κρυώσει ο φούρνος ή για τουλάχιστον 30-35’ λεπτά.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *