search

Κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο

Συγκλονιστικό κέικ λεμονιού, κατηγορία ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ! Είναι πεντανόστιμο, λαχταριστό και αρωματικό ενώ ταυτόχρονα υγιεινό και θρεπτικό. Με βρώμη, αμύγδαλα, μέλι, γιαούρτι στραγγιστό και φυσικά με υπέροχο άρωμα λεμόνι.

10-12

12′

40′

Τι να πρωτοπώ για αυτό εδώ; Να ξεκινήσω λέγοντας να πω απλά ότι είναι κατηγορία: ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ. Είναι πεντανόστιμο, λαχταριστό και αρωματικό ενώ ταυτόχρονα υγιεινό και θρεπτικό. Δεν έχει κρυσταλλική ζάχαρη, δεν έχει αλεύρι και δεν έχει βούτυρο ή κάποια άλλη λιπαρή ουσία. Είστε έτοιμοι να το αγαπήσετε; Για πάμε…


Tips:

  • Αν χρησιμοποιήσουμε την επικάλυψη. Το κέικ διατηρείται στο ψυγείο, ιδανικά σε κλειστό δοχείο ή αλλιώς σκεπασμένο με μεμβράνη.
  • Αν δε χρησιμοποιήσουμε την επικάλυψη, μπορεί να διατηρηθεί και εκτός ψυγείου αρχικά.
  • Ο χρόνος ψησίματος είναι για τη συγκεκριμένη φόρμα. Αν χρησιμοποιήσουμε άλλο μέγεθος, θα χρειαστεί και διαφορετικός χρόνος ψησίματος.
  • Για να ελέγξουμε αν το κέικ είναι έτοιμο, καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο, αν βγαίνει (σχεδόν) στεγνή είναι έτοιμο.

Υλικά

  • 200γρ νιφάδες βρώμης
  • 200γρ αμύγδαλα ωμά & ανάλατα
  • 260γρ γιαούρτι
  • 4 κ.σ χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 240γρ μέλι
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ κ.γ baking soda
  • ¼ κ.γ αλάτι
  • 2 κ.σ παπαρουνόσπορο
  • Λίγο ελαιόλαδο (για τη φόρμα)

Για την επικάλυψη:

  • 200γρ cream cheese
  • 65γρ μέλι
  • 2 κ.γ χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης σε ένα μπλέντερ και στη συνέχεια τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σχεδόν σα σκόνη και τα δύο (ή σε ένα μούλτι σε δόσεις)
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό, το ξύσμα, το μέλι, τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, την baking soda, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  4. Αφήνουμε για 1-2’ λεπτά το μείγμα να φουσκώσει, προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο και ομογενοποιούμε.
  5. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο τα τοιχώματα μιας μακρόστενης φόρμας 34×10εκ.
  6. Κόβουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στο μέγεθος του πάτου της φόρμας και τον καλύπτουμε με αυτό.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C για περίπου 40’ λεπτά.
  8. Για την επικάλυψη: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Όταν κρυώσει το κέικ μας, απλώνουμε την επικάλυψη.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

7 Σχόλια

  1. Καλησπέρα! Δεν έχω εκχύλισμα βανίλιας.αν βάλω βανιλακι (σε σκονη) θα είναι το ίδιο καλο;;

  2. Από τα καλύτερα κέικ που έχω φάει, όπως οι περισσότερες συνταγές σας! Αντί για παπαρουνόσπορο έβαλα chia και ήταν εξίσου νόστιμο

    1. Όχι, δεν είναι πολύ γλυκό. Για την αναλογία των υπόλοιπων υλικών είναι ότι πρέπει. Δε θα πρότεινα να αλλάξετε την ποσότητα του γιατί θα αλλάξει και η σύσταση του κέικ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *