search

Γλυκά κράκερς με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Πανεύκολα, τραγανά κράκερς με φυστικοβούτυρο και σταγόνες σοκολάτας. Είναι θρεπτικά, πεντανόστιμα και vegan, χωρίς αλεύρι και βούτυρο αλλά με νιφάδες βρώμης και σιρόπι σφενδάμου.

27

12′

20-30′

Τι σας έχω σήμερα; Κάτι που περιμένατε πολύ από τότε που τα είδατε στα stories μου. Πανεύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα και vegan γλυκά κράκερς. Είναι τόσο τραγανά και ταυτόχρονα θριφτά που είμαι σίγουρη θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Tips:

  • Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουπ ατ και να κόψουμε τη ζύμη μας σε διαφορά σχέδια.

Υλικά

  • 120γρ φυστικοβούτυρο (ή οποίο βούτυρο ξηρών καρπών θέλουμε)
  • 70γρ σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ baking powder
  • 140γρ βρώμη αλεσμένη
  • 40γρ σταγόνες σοκολάτας (+προαιρετικά έξτρα σταγόνες για το στόλισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη και ομοιογενή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  2. Απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, βάζουμε τη ζύμη και καλύπτουμε με ένα δεύτερο αντικολλητικό χαρτί.
  3. Με έναν ξύλινο πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη (με υπομονή γιατί είναι λίγο θριφτή) μέχρι να απλωθεί σε ένα φύλλο πάχους 0,5εκ (διαστάσεων περίπου 23×27εκ)
  4. Με έναν κόπτη πίτσας (ή μαχαίρι) κόβουμε σε 27 μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια. (Δε χρειάζεται να τα απλώσουμε για να τα ψήσουμε)
  5. Προαιρετικά, πιέζουμε ελαφρώς έξτρα σταγόνες σοκολάτας στα κράκερ μας λίγο πριν το ψήσιμο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για περίπου 20-30’ μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα. (Τα ελέγχουμε τακτικά για να μη μας καούν. Αναλόγως τον φούρνο μπορεί να χρειαστούν λιγότερο χρόνο) Όταν τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο μπορεί να είναι λίγο πιο μαλακά αλλά όσο κρυώνουν γίνονται τραγανά.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *