search

Gingerbread βασιλόπιτα

Αφράτη, αρωματική, εορταστική και χωρίς κρυσταλλική ζάχαρη βασιλόπιτα. Με πεντανόστιμη Gingerbread γεύση που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

12-14

15′

45-50′

Τελευταία εβδομάδα του 2021 και όπως κάθε χρόνο θα κλείσει γλυκά η healthytasteland χρονιά μας! Πως; Με υπερφανταστική βασιλόπιτα! Αφράτη, αρωματική, εορταστική με πεντανόστιμη Gingerbread γεύση που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Καλή Χρονιά με υγεία, χαρά, αισιοδοξία και με γεύσεις «Του ονείρου»!

Υλικά

Για το κέικ:

  • 4 αυγά
  • 120γρ μελάσα
  • 140γρ ελαιόλαδο
  • 160γρ βασιλικούς χουρμάδες (απύρηνους)
  • 160γρ γάλα αμυγδάλου
  • 300γρ χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ baking σόδα
  • 2 κ.γ κανέλα
  • ½ κ.γ γαρύφαλο
  • ½ κ.γ τζίντζερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 1 κ.γ ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι
  • 500γρ αλεύρι ντίνκελ (ή γ.ο.χ)
  • 1 ½ κ.γ baking powder

Για τη διακόσμηση:

  • 150γρ λευκή σοκολάτα
  • 15γρ λάδι καρύδας (ή σπορέλαιο)
  • Cranberries αποξηραμένα
  • Φυστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τους βασιλικούς χουρμάδες με το γάλα αμυγδάλου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, τη μελάσα και με ένα σύρμα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μείγμα χουρμάδων, το χυμό πορτοκάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε την baking σόδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1′ να φουσκώσει/αφρίσει.
  5. Βάζουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το τζίντζερ, το αλάτι, τις βανίλιες, το ξύσμα και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder σε ένα κόσκινο και το κοσκινίζουμε στο μπολ σταδιακά, ανακατεύοντας παράλληλα.
  7. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί την κάτω επιφάνεια ενός ταψιού διαμέτρου 25εκ και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο τα τοιχώματα.
  8. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-190°C για περίπου 45-50’ λεπτά.
  9. Αφαιρούμε από τον φούρνο, τοποθετούμε το φλουρί. Αφήνουμε  να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
  10. Για τη διακόσμηση: Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με το λάδι καρύδας και περιχύνουμε τη βασιλόπιτα. Διακοσμούμε με cranberries και ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *