search

Γιαουρτολέμονο σε ποτηράκια

Υπέροχο και πεντανόστιμο γλυκό με βάση το γιαούρτι. Είναι δροσερό και ελαφρύ με λεμόνι, βανίλια και μέλι. Σερβίρουμε σε ποτηράκια με τραγανή βάση από φρυγανιές ή μπισκότα και κανέλα.

2-3

5′

0′

Γιαουρτολέμονο αγαπημένο! Ένα γλυκάκι δροσερό, ελαφρύ, καλοκαιρινό που εκτός πεντανόστιμο θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από 5’ λεπτά να το απολαύσεις. Ιδανικό και για επιδόρπιο σε ένα τραπέζι που εκτός από χωνευτικό να είσαι σίγουρος θα καταπλήξει τους καλεσμένους σου.

Tips:

  • Τη βάση μπορούμε να την παραλείψουμε ή να αντικαταστήσουμε με τριμμένο μπισκότο και λάδι καρύδας.

Υλικά

Για την κρέμα:

  • 320γρ γιαούρτι 2%
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 60γρ μέλι
  • 3-4 κ.γ χυμό λεμόνι

Για τη βάση:

  • 2 φρυγανιές σουηδικού τύπου
  • 15-20γρ μέλι
  • Κανέλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα. (Μπορούμε να αυξομειώσουμε το μέλι και το λεμόνι ανάλογα με τα γούστα μας)
  2. Σπάμε τις φρυγανιές με το χέρι (ή στο μπλέντερ) και τις βάζουμε σε ένα μπολάκι. Προσθέτουμε το μέλι, κανέλα και ανακατεύουμε.
  3. Για το στήσιμο: Σε ένα ποτηράκι (ή βαζάκι) βάζουμε μια στρώση από τη βάση, μια στρώση κρέμας, μια στρώση βάσης και τελειώνουμε με μια στρώση κρέμας.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *