search

Φθινοπωρινή τάρτα με γλυκιά κολοκύθα

Καταπληκτική τάρτα με βάση από αλεύρι ολικής άλεσης και βρώμη και πεντανόστιμη γέμιση από κίτρινη κολοκύθα αρωματισμένη με κανέλα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ και βανίλια. Λαχταριστή, αρωματική και πολύ κρεμώδης!

8-10

30′

30-35′

Είσαι λάτρης της γλυκιάς κολοκύθας; Διαβάζεις το πιο κατάλληλο post, γιατί σήμερα σου έχω μια υπέροχη και φθινοπωρινή τάρτα κολοκύθας. Είναι τόσο λαχταριστή, τόσο αρωματική και τόσο κρεμώδης που θα γλύφεις και τα δάκτυλα σου.

Υλικά

Για τη βάση: (διαμέτρου 24εκ)

  • 160γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 130γρ νιφάδες βρώμη
  • 80γρ ζάχαρη καρύδας
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 1 ½ κ.γ baking powder
  • 100γρ φυτικό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 30γρ νερό

Για την κρέμα:

  • 600γρ σάρκα από κολοκύθα (καθαρισμένη & κομμένη σε κομμάτια)
  • 2 αυγά
  • 30γρ γάλα
  • 80γρ μέλι
  • 1 κ.σ ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.γ κανέλα
  • ¼ κ.γ μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ τζίντζερ σκόνη
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν τόσο ώστε καρφώνονται εύκολα με το πηρούνι, τα στραγγίζουμε καλά και τα πολτοποιούμε. (Είτε με εργαλείο για πουρέ, είτε με ραβδομπλεντερ, είτε στο μουλτι) Αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει τελείως.
  2. Για τη βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  3. Απλώνουμε στον πάγκο μας ένα αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε τη ζύμη πάνω, καλύπτουμε με ένα δεύτερο αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια ενός πλαστή ανοίγουμε σε ένα φύλλο όσο είναι περίπου το μέγεθος της ταρτιέρας μας. (Η ζύμη είναι σχετικά θριφτή, επομένως θέλει υπομονή το άνοιγμα. Δε χρειάζεται ανοίξει τέλεια γιατί θα το φτιάξουμε στη συνέχεια.)
  4. Αν η ταρτιέρα μας δεν είναι πυρέξ, τη βουτυρώνουμε ελαφρώς και μεταφέρουμε με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού το φύλλο. Με τα χέρια μας πιέζουμε καλά τη ζύμη να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και στα πλαϊνά τοιχώματα.
  5. Για τη γέμιση: σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ κολοκύθας και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Αδειάζουμε τη γέμιση στην ταρτιέρα, και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-190°C για περίπου 30-35’ λεπτά. Όταν την αφαιρέσουμε από τον φούρνο, πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μετά την κόβουμε. Μετά την πρώτη μέρα, διατηρείται στο ψυγείο.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

2 Σχόλια

  1. Γεια σας
    Μπορούμε να βάλουμε μόνο αλεύρι ολικής και καστανή ζάχαρη?σε αντιστάσεις στους πόσους βαθμούς ψήνουμε?
    Ευχαριστώ

    1. Γεια σας! Μπορείτε να βάλατε καστανή ζάχαρη, δεν μπορείτε να βάλετε μόνο αλεύρι και θα πρότεινα να ψήσετε στον αέρα. Δεν έχω δοκιμάσει να ψήσω την τάρτα σε αντιστάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *