Ελληνική σαλάτα οσπρίων
Ένας υπέροχος εναλλακτικός τρόπος να δοκιμάσουμε όσπρια. Πεντανόστιμη μεσογειακή σαλάτα οσπρίων με ρεβύθια, ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριές, φέτα και μαϊντανό. Σερβίρουμε με ένα φανταστικό και αρωματικό dressing με κάρυ και δυόσμο.
1
10′
0′
Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων/Διατροφής σήμερα #WorldFoodDay και τι καλύτερο από μια πολύχρωμη, υγιεινή, θρεπτική και πεντανόστιμη σαλάτα οσπρίων. Ένας από τους πολλούς εναλλακτικούς τρόπους για να εντάξουμε τα όσπρια στη διατροφή μας, ειδικά αν έχουμε βαρεθεί τον κλασικό τρόπο μαγειρέματος. Γιατί για να φάμε νόστιμα, υγιεινά και συγχρόνως φθηνά δε θέλει κόπο θέλει τρόπο. Πόσο μάλλον όταν έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα που είναι πλούσια σε τόσο απίθανες, ποιοτικές αλλά και θρεπτικές πρώτες ύλες.
Tips:
- Τις ποσότητες στη σαλάτα, τις προσαρμόζουμε ανάλογα με τα γούστα μας και ανάλογα τα άτομα που θα σερβίρει.
- Τις αναλογίες του ντρέσινγκ μπορούμε να τις αλλάξουμε ανάλογα με το πόσο ξινό το θέλουμε.

Υλικά
Για τη σαλάτα:
- 200γρ ρεβύθια βρασμένα
- ½ ντομάτα
- 1 μικρό αγγουράκι
- ½ κρεμμύδι
- ¼ πιπεριά κόκκινη
- ¼ πιπεριά πράσινη
- 1 κ.σ ελιές σε ροδέλες
- 30γρ φέτα τριμμένη
- 1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το dressing:
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ ξύδι
- 1-2 κ.γ χυμό λεμόνι
- 3-4 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
- ½ κ.γ κάρυ
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά για τη σαλάτα και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το ντρέσινγκ μέχρι να ομογενοποιηθεί. (Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορούμε να τα χτυπήσουμε για λίγο με μιξεράκι του καφέ ή σε ένα βαζάκι και να τα ανακινήσουμε δυνατά)
- Περιχύνουμε το ντρέσινγκ στη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Αφήστε ένα σχόλιο