Ελληνικά scrambled eggs (Στραπατσάδα)
Η ελληνική εκδοχή των scrambled eggs ή αλλιώς Στραπατσάδα. Αυγά με ντομάτα, ρίγανη και φέτα. Είναι πανεύκολη, γρήγορη, καλοκαιρινή και τόσο πεντανόστιμη.
1-2
5′
12′
Η στραπατσάδα είναι η περίτρανη απόδειξη ότι με λίγα και πολύ απλά υλικά μπορούμε να δημιουργήσουμε αριστουργήματα! Είναι πανεύκολη, γρήγορη, καλοκαιρινή και τόσο πεντανόστιμη. Ουσιαστικά…η ελληνική εκδοχή των scrambled eggs. Ιδανική για πρωινό, ορεκτικό ή ακόμα και για ένα ελαφρύ γεύμα.
Όποτε τη φτιάχνω μου θυμίζει την αγαπημένη μου γιαγιά που μου την έφτιαχνε «στα γρήγορα» όταν γύριζα από το μπάνιο και την τρώγαμε παρέα με φρέσκο τραγανό ψωμί. Εσείς έχετε δοκιμάσει στραπατσάδα;!
Υλικά
- 2 ώριμες ντομάτες (380γρ)
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 πρέζα καστανή ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 3 αυγά
- 40γρ φέτα
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σάλτσα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε τη σάλτσα, την καστανή ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-10’ μέχρι να εξατμιστεί το νερό από τις ντομάτες.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Τα χτυπάμε με ένα πηρούνι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 2-4’ λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, θρυμματίζουμε τη φέτα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε φρυγανισμένο ψωμί.
Αφήστε ένα σχόλιο