search

Carrot cake baked oats

Πεντανόστιμο, αφράτο baked oats με άρωμα και γεύση δανεισμένα από το λατρεμένο Carrot cake. Νιφάδες βρώμης ψήνονται μαζί με κανέλα, γαρύφαλλο, καρύδα, μπανάνα και το αποτέλεσμα είναι απλά…συγκλονιστικό!

8

10′

25′

Όσοι με ακολουθείτε καιρό είμαι σίγουρη ότι ξέρετε την τεράστια αδυναμία μου για το Carrot cake. Θεωρώ τη γεύση του συγκλονιστική! Μάλιστα είναι μια από τις συνταγές μου που έχετε φτιάξει και λατρέψει πραγματικά πολλοί.

Γίνεται όμως να κρατήσουμε τη γεύση, να γίνει ακόμα πιο υγιεινό αλλά ταυτόχρονα να παραμένει ονειρικά νόστιμο και με καταπληκτική αφράτη υφή; Γιατί το να είναι κάτι υγιεινό και απλά να «τρώγεται»…όχι δεν είναι αποδεκτό εδώ στο Healthytasteland. Δεν τις θέλουμε τέτοιες «εκπτώσεις»! Και για να απαντήσω: φυσικά και γίνεται και μοιράζομαι ευθύς αμέσως τη συνταγή!

Tips:

  • Το μείγμα στο πυρέξ μας πριν το ψήσιμο είναι περίπου 2 δάκτυλα. Αν χρησιμοποιήσουμε διαφορετικό σκεύος θα χρειαστεί αυξομείωση στον χρόνο ψησίματος.
  • Για να ελέγξουμε ότι είναι έτοιμο, καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο, αν βγαίνει (σχεδόν) στεγνή είναι έτοιμο.
  • Η ζάχαρη καρύδας μπορεί να παραλειφθεί, να μπει σε λιγότερη ποσότητα ή να αντικατασταθεί με γλυκαντικό της επιλογής μας.
  • Δεν το έχω δοκιμάσει σε vegan εκδοχή, αλλά θεωρώ ότι θα λειτουργούσε μια χαρά η αντικατάσταση των αυγών με «αυγά λιναρόσπορου».

Υλικά

  • 250γρ σάρκα από ώριμες μπανάνες
  • 340γρ γάλα (της αρεσκείας μας)
  • 2 αυγά
  • 30γρ ζάχαρη καρύδας
  • 120γρ καρότο τριμμένο
  • 1 ½ κ.γ κανέλα
  • ½ κ.γ γαρύφαλλο
  • 1 ½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ baking powder
  • 1 (κοφτό) κ.γ baking σόδα
  • 40γρ καρύδα τριμμένη
  • 220γρ νιφάδες βρώμης
  • 40γρ καρύδια αλεσμένα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στο μούλτι τις μπανάνες μαζί με περίπου τη μισή ποσότητα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη καρύδας και χτυπάμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό μπανάνας, όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  4. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα πυρέξ 28×14εκ και αδειάζουμε το μείγμα μας στρώνοντας ομοιόμορφα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-190°C για περίπου 25’ λεπτά.
  6. Σερβίρουμε προαιρετικά με frosting γιαούρτι-μέλι-βανίλια, κανέλα και καρύδια.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *