search

Αυγοσαλάτα open toast

Καταπληκτική, ελαφριά και τόσο νόστιμη αυγοσαλάτα με βάση το γιαούρτι και με ελαφρώς γλυκόξινη γεύση. Απλώνεται πάνω σε ζεστό, τραγανό φρυγανισμένο ψωμί και σερβίρεται με ντομάτα, μαρούλι και ψιλοκομμένο άνηθο.

1-2

10′

0′

Στο σημερινό quick recipe post σου έχω μια πρόταση για open toast με έναν υπερθεϊκό συνδυασμό γεύσεων. Πλούσια, λαχταριστή αυγοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα (που θα νομίζεις ότι τρως μαγιονέζα), κάνει φανταστική παρέα με ντομάτα και μαρούλι πάνω σε υπέροχο φρυγανισμένο ψωμάκι. Πανεύκολη, γρήγορη και θρεπτική ιδέα για brunch ή ακόμα και για ένα ελαφρύ γεύμα.


Υλικά

Για την αυγοσαλάτα:

  • 100γρ γιαούρτι 2%
  • Αυγό βραστό
  • ½ κ.γ κάρυ
  • 1 κ.γ μουστάρδα
  • ½ κ.γ ελαιόλαδο
  • Λίγο μέλι (1-2γρ)
  • ½-1 κ.γ χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γ ψιλοκομμένο άνηθο
  • Σκόρδο σκόνη (προαιρετικά)
  • Αλάτι & πιπέρι

Για το στήσιμο:

  • Φέτες από πολύσπορο & ολικής άλεσης ψωμί (προαιρετικά φρυγανισμένες)
  • Μαρούλι
  • Ντομάτα
  • Άνηθο
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το βραστό αυγό. Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο αυγό και με ένα πηρούνι πατάμε τα κομματάκια αυγού ώστε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την αυγοσαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αλείφουμε την αυγοσαλάτα στις φέτες ψωμιού, ψιλοκόβουμε μαρούλι-ντομάτα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *