search

Αρωματική vegan βασιλόπιτα

8-10

15′

45-50′

Πεντανόστιμη, πανεύκολη, πολύ γρήγορη, κεικένια, αφράτη, μυρωδάτη και ελαφρώς υγρή. Δεν έχει καθόλου αυγά, καθόλου βούτυρο και είναι συγκλονιστική! Υποψιάζεσαι πόσο πολύ μου αρέσει από την περιγραφή! Δοκιμάστε την και θα με καταλάβετε! ⁣

Tips

  • Αντί για ζάχαρη μπορείς να βάλεις 240γρ μέλι και επιπλέον 40γρ φαρίν απ.⁣
  • Αλευρώνουμε τις σταγόνες και τους ξηρούς καρπούς για να μην καθίσουν όλα στον πάτο.
  • Για να δεις αν το κέικ σου είναι έτοιμο, κάρφωσε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο, αν βγαίνει (σχεδόν) στεγνή είναι έτοιμο.⁣
  •  Αν το πάνω μέρος του κέικ είναι «ανώμαλο» ή έχει ραγίσει, άφησε το να κρυώσει, ξεφορμάρισε και αναποδογύρισε το. Ο πάτος είναι πάντα ίσιος.

Υλικά

  • 400γρ φαρίν απ⁣
  • 300γρ ζάχαρη ντεμεράρα (καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας)⁣
  • 300ml χυμό ρόδι (ή πορτοκάλι ή όποιον χυμό θέλετε)⁣
  • 120ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ κανέλα Κεϋλάνης
  • 1 βανίλια ⁣
  • 2 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 4 κ.γ ξίδι
  • 100γρ σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά)⁣
  • 80γρ ξηρούς καρπούς, αλεσμένους (προαιρετικά)⁣

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τον χυμό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  2. Σε ένα ποτηράκι προσθέτουμε τη σόδα, το ξίδι, ανακατεύουμε (αφρίζει αμέσως!) και βάζουμε στο μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε την κανέλα, τη βανίλια το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. ⁣
  4. Αν χρησιμοποιήσουμε σταγόνες και ξηρούς καρπούς, τα βάζουμε σε ένα μπολάκι προσθέτουμε 1 κ.σ αλεύρι, ανακατεύουμε, μεταφέρουμε στο μεγάλο μπολ και ομογενοποιούμε. ⁣
  5. Βάζουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα/ταψί 24-25εκ  που έχουμε καλύψει τον πάτο με αντικολλητικό χαρτί και λαδώνουμε ελαφρώς τα τοιχώματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180*C για περίπου 45’-50 λεπτά. Αφού κρυώσει βάζουμε το φλουρί, την αναποδογυρίζουμε και τη στολίζουμε.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *