search

Αρωματική βασιλόπιτα με κάστανο

Βασιλόπιτα με κάστανο του ΟΝΕΙΡΟΥ! Υπεραφράτo, πεντανόστιμo κέικ με φανταστικό άρωμα και γεύση από τσουρέκι και περιχυμένο με γλάσο λευκής σοκολάτας.

8

15′

40′

Βασιλόπιτα με κάστανο του ΟΝΕΙΡΟΥ! Υπεραφράτη, πεντανόστιμη, γεμάτη με αρώματα και γεύσεις που θα καλωσορίσει τη νέα μας χρονιά με τον πιο γλυκό τρόπο. Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους!


Tips:

  • Αν δε βρίσκουμε πουρέ κάστανο, μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας χτυπώντας βρασμένα κάστανα με λίγο νερό ιδανικά με ραβδομπλέντερ ή αλλιώς στο μούλτι.

Υλικά

  • 200γρ χυμό πορτοκάλι
  • 200γρ πουρέ κάστανο*
  • 45γρ ελαιόλαδο
  • 120γρ ζάχαρη καρύδας (ή καστανή ζάχαρη)
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ κακουλέ
  • ¼ κ.γ μαστίχα κοπανισμένη σε σκόνη
  • ½ κ.γ κανέλα
  • 1 κ.γ ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ baking σόδα
  • 200γρ φαρίν απ
  • 40γρ καρύδια αλεσμένα
  • 80γρ σταγόνες κουβερτούρας
  • 90γρ λευκή σοκολάτα
  • 8-10γρ λάδι καρύδας (ή σπορέλαιο)

Εκτέλεση

  1. Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια τοποθετώντας τα σε διαφορετικά μπολ. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, τον πουρέ κάστανο, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με το μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους και ξαναχτυπάμε. Βάζουμε το αλάτι, το κακουλέ, τη μαστίχα, την κανέλα, το ξύσμα, το εκχύλισμα βανιλιας και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόδα, με ένα κουτάλι ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα 1’ λεπτό.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά (κρατώντας 1 κ.γ στην άκρη) και ομογενοποιούμε με το μίξερ.
  6. Βάζουμε στο μείγμα τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις για να ομογενοποιηθεί.
  7. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταγόνες κουβερτούρας, το 1 κ.γ αλεύρι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε στο μείγμα μας και ομογενοποιούμε απαλά.
  8. Σε ένα τσέρκι ή ταψάκι 22εκ απλώνουμε στην κάτω επιφάνεια αντικολλητικό χαρτί, λαδώνουμε ελαφρώς τα τοιχώματα και αδειάζουμε το μείγμα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C για περίπου 40’ λεπτά.
  10. Αφαιρούμε από τον φούρνο, τοποθετούμε το φλουρί. Αφήνουμε  να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Για το γλάσο: Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με το λάδι καρύδας και περιχύνουμε τη βασιλόπιτα. Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *