search

Αλμυρά muffins με μπρόκολο και φέτα

Καταπληκτικά muffins μπρόκολου με φέτα, γιαούρτι και άρωμα λεμονιού. Είναι πολύ αφράτα, συγκλονιστικά πεντανόστιμα και ιδανικά για σνακ ή ελαφρύ γεύμα.

12

10′

25-30′

Σήμερα βάζουμε τέλος στη μοναξιά του παρατημένου μπρόκολου στο ράφι του ψυγείου μας. Και αφού περίμενε υπομονετικά για μέρες, του επιφυλάσσουμε μια έκπληξη. Δε θα καταλήξει βραστό σε σαλάτα με λάδι και λεμόνι γιατί το προορίζουμε για διαφορετικά πράγματα! Αφράτα (και καθόλου στεγνά), αρωματικά και συγκολονιστικά νόστιμα muffins με μπρόκολο.


Tips:

  • Δεν ανοίγουμε τον φούρνο μας πριν τα 20’ λεπτά.
  • Για να ελέγξουμε αν τα muffins μας είναι έτοιμα, καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα περίπου στο κέντρο, αν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμα.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε χάρτινες θήκες για muffins, θα κολλήσουν γιατί είναι πολύ μαλακά. Καλό θα ήταν να τις αλείψουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Υλικά

  • 200γρ γιαούρτι
  • 40γρ ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • ½ κ.γ baking soda
  • ¼-½ κ.γ αλάτι
  • ½ κ.γ κάρυ
  • Ρίγανη
  • Ξύσμα από ένα μικρό ακέρωτο λεμόνι
  • 250γρ μπρόκολο βρασμένο (φουντάκια)
  • 1 κ.γ baking powder
  • 80γρ αλεύρι ντίνκελ (ή γ.ο.χ)
  • 60γρ φέτα

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το βρασμένο μπρόκολο.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο τα αυγά και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
  3. Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 1’ λεπτό να ενεργοποιηθεί η σόδα (το μείγμα μας θα φουσκώσει ελαφρώς)
  4. Βάζουμε το αλάτι, το κάρυ, ρίγανη, το ξύσμα, το ψιλοκομμένο μπρόκολο και ανακατεύουμε.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε το baking powder, το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.
  6. Τέλος θρυμματίζουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.
  7. Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 12 θήκες σιλικόνης για muffins.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C για 25-30’ λεπτά.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

4 Σχόλια

    1. Μήπως βάλατε κάποιο γιαούρτι φυτικό; Ή παραλείψατε την baking σόδα; Ή αλλάξατε το αλεύρι;

  1. Τέλεια muffins. Αγοράζω μπροκολο μόνο για να τα φτιαξω.Η μικρή μου τρελάνεται για μπρόκολο και πάντα ψάχνω τέτοιου τύπου συνταγές. Αυτή ίσως είναι η καλυτερη, και πιο ευκολη,που έχω φτιάξει μέχρι στιγμής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *