search

Αλμυρά κρουασανάκια

Καταπληκτικά και πεντανόστιμα αλμυρά κρουασανάκια. Είναι αφράτα, μαλακά, ψωμένια και με λαχταριστή γέμιση τυριών και μπαχαρικών.

32

45′

20-25′

Αφράτα, μαλακά και πεντανόστιμα κρουασανάκια. Τα αγαπάνε μικροί μεγάλοι και όχι άδικα! Ιδανικά για πρωινό ή ακόμα και για γεύμα αν συνοδεύσεις με σαλάτα. Επίσης μπορείς αντί για την αλμυρή γέμιση που σου δίνω να αντικαταστήσεις με γλυκιά της επιλογής σου.

Tips:

  • Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια ώστε να μπορούμε να την ανοίξουμε.
  • Αν τα φτιάξουμε στο μίξερ ενδέχεται η ζύμη να μοιάζει ότι κολλάει. Μπορεί να χρειαστεί παραπάνω αλεύρι αλλά μη βιαστείτε να προσθέσετε πολύ παραπάνω. Λαδώνουμε λίγο τα χέρια και ζυμώνουμε. Αν εξακολουθεί να κολλάει τότε προσθέτουμε και άλλο αλεύρι. Γιατί όσο περισσότερο σφιχτή είναι η ζύμη, τόσο λιγότερο αφράτα μας βγουν μετά.
  • Η γέμιση που θα επιλέξουμε πρέπει να μην έχει πολλά υγρά, γιατί θα δυσκολευτούμε να δουλέψουμε τη ζύμη και να την κλείσουμε.

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)⁣
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά⁣
  • ½ κ.γ αλάτι (5γρ)⁣
  • 35γρ μέλι ⁣
  • 80γρ ελαιόλαδο⁣
  • 1 αυγό⁣
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα (240γρ)⁣

Για τη γέμιση:

  • 230γρ φέτα τριμμένη⁣
  • 120γρ μοτσαρέλα τριμμένη (ή όποιο τυρί που λιώνει μας αρέσει)⁣
  • 1 αυγό ⁣
  • Πιπέρι ⁣
  • 1 κ.γ καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)⁣
  • ½ κ.γ ρίγανη (προαιρετικά)

Για το τελείωμα:

  • 1 αυγό ⁣
  • 1 κ.γ νερό⁣

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό γάλα, τη μαγιά, το μέλι και αφήνουμε στην άκρη για 5-10’ για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.⁣
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη και ομοιογενή ζύμη. Μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω αλεύρι ώστε να μην κολλάει η ζύμη μας. (Αν δεν έχουμε μίξερ, ζυμώνουμε με το χέρι.)⁣
  3. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.⁣
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 8 μπαλάκια και λαδώνουμε ελαφρώς τον πάγκο μας. Με τη βοήθεια ενός πλαστή ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε κυκλικές επιφάνειες διαμέτρου περίπου 20εκ.⁣
  5. Κόβουμε την κυκλική επιφάνεια στα 4, και βάζουμε περίπου 1 κ.γ από τη γέμιση στη βάση της κάθε πυραμίδας που έχει σχηματιστεί.⁣
  6. Ρολάρουμε μέχρι την κορυφή της πυραμίδας, ενώνουμε τις άκρες πατώντας τις και τις στρίβουμε προς τα μέσα δίνοντας σχήμα κρουασάν. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα 7 μπαλάκια.⁣
  7. Απλώνουμε σε 2 ταψιά αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τοποθετούμε τα κρουασανάκια μας, σκεπάζουμε το κάθε ταψί με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για περίπου 1-1½ ώρα.⁣
  8. Αφού φουσκώσουν, χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε τα κρουασανάκια μας με ένα πινέλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-190°C για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *