search

Άλειμμα κόκκινης πιπεριάς

Εξαιρετικά νόστιμο άλειμμα κόκκινης πιπεριάς με γιαούρτι, φέτα και μυρωδικά. Σερβίρουμε σε φρυγανισμένο ψωμί με scrambled αυγό, ντομάτα και ρίγανη.

1

8′

5-6′

Το άλειμμα πιπεριάς, που ήδη το έχετε αγαπήσει όταν σας το έδειξα σε stories, μπορείτε να το απολαύσετε με αμέτρητους συνδυασμούς: Σε τορτίγιες, σε σαλάτες, σε μακαρόνια κ.α. Επίσης αν θέλουμε μεγαλύτερη ποσότητα φυσικά μπορούμε να διπλασιάσουμε, τριπλασιάσουμε κτλ τη συνταγή

Υλικά

  • ½ πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες (περίπου 100γρ)
  • 1 κ.γ ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Πάπρικα & ρίγανη
  • Σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
  • ½ κ.γ μέλι
  • 1 κ.σ γιαούρτι 2% (περίπου 35γρ)
  • 35γρ φέτα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τηn πιπεριά σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το μπαλσάμικο. Βάζουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το ξύδι.
  3. Αφού κρυώσουν λίγο οι πιπεριές, τις προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και τη φέτα και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν. (Αν το θέλουμε πιο ρευστό, προσθέτουμε παραπάνω γιαούρτι)
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

2 Σχόλια

    1. Η ποσότητα αυτή είναι για μια μερίδα. Αν περισσέψει, θα μπορούσε να διατηρηθεί για 1-2 μέρες στο ψυγείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *