Άλειμμα κόκκινης πιπεριάς
Εξαιρετικά νόστιμο άλειμμα κόκκινης πιπεριάς με γιαούρτι, φέτα και μυρωδικά. Σερβίρουμε σε φρυγανισμένο ψωμί με scrambled αυγό, ντομάτα και ρίγανη.
1
8′
5-6′
Το άλειμμα πιπεριάς, που ήδη το έχετε αγαπήσει όταν σας το έδειξα σε stories, μπορείτε να το απολαύσετε με αμέτρητους συνδυασμούς: Σε τορτίγιες, σε σαλάτες, σε μακαρόνια κ.α. Επίσης αν θέλουμε μεγαλύτερη ποσότητα φυσικά μπορούμε να διπλασιάσουμε, τριπλασιάσουμε κτλ τη συνταγή
Υλικά
- ½ πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες (περίπου 100γρ)
- 1 κ.γ ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
- Πάπρικα & ρίγανη
- Σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
- 2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
- ½ κ.γ μέλι
- 1 κ.σ γιαούρτι 2% (περίπου 35γρ)
- 35γρ φέτα
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τηn πιπεριά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το μπαλσάμικο. Βάζουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το ξύδι.
- Αφού κρυώσουν λίγο οι πιπεριές, τις προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και τη φέτα και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν. (Αν το θέλουμε πιο ρευστό, προσθέτουμε παραπάνω γιαούρτι)
2 Σχόλια
Καλησπέρα σας,
πόσο καιρό διατηρείται η αλοιφή στο ψυγείο?
Η ποσότητα αυτή είναι για μια μερίδα. Αν περισσέψει, θα μπορούσε να διατηρηθεί για 1-2 μέρες στο ψυγείο.