Υπέροχα σοκολατένια επιδόρπια με κάστανο. Ιδανικά για το εορταστικό τραπέζι. Πανεύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα αλλά και εντυπωσιακά.
Υλικά
Για τη μους:
- 200γρ πουρέ κάστανο
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- 100γρ κουβερτούρα λιωμένη
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- Γλυκαντικό της επιλογής μας
Για τη βάση:
- 200-250γρ μπισκότα ή κέικ τριμμένο (χρησιμοποίησα gingerbread cookies)
- 2 κ.σ λικέρ μαστίχα
- 40γρ αμυγδαλοβούτυρο ή λάδι καρύδας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε καλά τον πουρέ κάστανο, το γάλα καρύδας και το γλυκαντικό μέχρι να αποκτήσουν απαλή και ομοιόμορφη υφή.
- Μεταφέρουμε το μείγμα κάστανου σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη βάση.
- Στήνουμε σε ποτήρια ή μπολάκια. Βάζουμε μια στρώση βάσης και προσθέτουμε τη μους. Προαιρετικά, γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς και ρόδι.
1 Σχόλιο
Οι συνταγές σας για τις Βασιλόπιτας απλά θεϊκές!
Εδώ στη μους καστονο μπορώ να αντικαταστήσω με κάτι άλλο το γάλα καρυδας;