Υλικά
- 250γρ φιλέτο σολομού, κομμένο σε κύβους
- 250γρ πλεξούδες
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- ½ κρεμμύδι (ή 1 μικρό), ψιλοκομμένο
- ½ πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 3-4 κ.σ άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κύβο λαχανικών
- 2 κούπες νερό
- 1 κονσέρβα (400ml) γάλα καρύδας
- Τζίντζερ σκόνη
- Κάρυ
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μεγάλο βαθύ σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά για 3-4’ λεπτά.
- Προσθέτουμε το σολομό και σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει.
- Βάζουμε το νερό, το γάλα καρύδας, τον κύβο, τον άνηθο, τζίντζερ, κάρυ, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις πάρουν μια βράση προσθέτουμε τις πλεξούδες και βράζουμε για 10-12’ λεπτά.
(Ο χρόνος βρασμού ποικίλλει ανάλογα με το είδος και την εταιρεία που θα επιλέξετε. Επίσης, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα)
Αφήστε ένα σχόλιο