Τραγανές baby smashed πατάτες
Φανταστικές baby πατάτες, αρχικά βρασμένες και στη συνέχεια ψημένες με μείγμα μπαχαρικών και ελαιόλαδου. Συνοδεύουμε με ένα ονειρικό γλυκόξινο ντιπ γιαουρτιού με μουστάρδα και μέλι.
3
30′
40-50′
Ακούστε τώρα τι ΕΠΟΣ έχουμε εδώ: Πατάτες βραστές που ψήνονται στον φούρνο αλλά είναι τραγανές σαν τηγανητές! Μα γίνεται; Γίνεται και είμαι σίγουρη θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Είναι τραγανές εξωτερικά και μαλακές στο εσωτερικό τους ενώ ταιριάζουν υπέροχα με το γλυκόξινο ντιπ γιαουρτιού. Απολαύστε υπεύθυνα!
Tips:
- Τις ποσότητες τόσο στα μπαχαρικά για τις πατάτες όσο και στο ντιπ μπορούμε να τις αυξομειώσουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
Υλικά
Για τις πατάτες:
- 750γρ baby πατάτες
- 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
- ½ κ.γ κάρυ
- Σκόρδο σε σκόνη
- Ρίγανη
- Αλάτι & πιπέρι
Για το ντιπ:
- 100γρ γιαούρτι
- 1 κ.γ μουστάρδα
- ½ κ.γ κάρυ
- ½ κ.γ μέλι
- ½-1 κ.γ χυμό λεμόνι
- Σκόρδο σε σκόνη
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και ανάβουμε το μάτι.
- Αφού αρχίσει να βράζει το νερό, οι πατάτες μας θα είναι έτοιμες σε 20-25’ λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.
- Με ένα πηρούνι ελέγχουμε αν έχουν μαλακώσει, αλλιώς βράζουμε για λίγο ακόμα.
- Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Όσο είναι ζεστές ακόμα τις πατάμε με το εργαλείο για τον πουρέ ή με μια σπάτουλα.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τις πατάτες και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια όλων των πατατών.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200-210°C για περίπου 40-50’ λεπτά μέχρι να τραγανίσουν. (Ελέγχουμε πάντα να μη μας καούν)
- Για το ντιπ, απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Αφήστε ένα σχόλιο