Tονοσαλάτα με γλυκόξινη σως
24/08/2019
Λαχταριστή, πολύχρωμη και πανεύκολη σαλάτα με ζυμαρικά, καπνιστό τόνο, λαχανικά και γλυκόξινη σως με μουστάρδα, μέλι και ξύδι μπαλσάμικο.
6
15′
15′

Υλικά
Για την τονοσαλάτα:
- 500 γρ. ζυμαρικά της επιλογής μας
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- Νερό
- 1 κύβο λαχανικών σπιτικό (προαιρετικά)
- 2 κονσέρβες τόνο καπνιστό
- 150 γρ. καλαμπόκι
- 3 κ.σ ελιές σε φέτες
Για τη σως:
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 1-2 κοφτές κ.σ μέλι
- 3-4 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 4-5’ με 2 κ.σ ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και νερό μέχρι σχεδόν να καλύψει τα λαχανικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το νερό.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον τόνο, τα λαχανικά, το καλαμπόκι και τις ελιές.
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σως, προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.


Αφήστε ένα σχόλιο