Λαζάνια με κολοκύθα, σπανάκι και τυριά
Ονειρικά Λαζάνια με στρώσεις από κολοκύθα, κρέμας τυριού με σπανάκι και τριμμένης μοτσαρέλας. Ένα φαγητό που εκτός από απίστευτα νόστιμο και λαχταριστό είναι εύκολο και γρήγορο.
9
25′
20-25′
Υλικά
Για τη στρώση κολοκύθας:
- 800γρ κολοκύθα βρασμένη
- 1 κούπα γάλα (250ml)
- ¼ κ.γ κανέλα
- ¼ κ.γ μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ τζίντζερ
- 1 κ.γ αλάτι
- ¼ κ.γ πιπέρι
Για τη στρώση κρέμας τυριού:
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 200γρ σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
- 400γρ τυρί κρέμα
- 1 αυγό
- ½ κ.γ σκόνη σκόρδο
- ½ κ.γ αλάτι
Για το στήσιμο:
- 12 φύλλα λαζάνια
- 500γρ μοτσαρέλα τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για τη στρώση κολοκύθας και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή πουρέ.
- Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και το αφήνουμε στην άκρη λίγο να κρυώσει.
- 3) Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη στρώση τυριού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το σοταρισμένο σπανάκι και ανακατεύουμε ξανά.
- Σε ένα ταψάκι 35×25 εκ. απλώνουμε το 1/3 του πουρέ κολοκύθας, βάζουμε 6 φύλλα λαζάνια, την μισή ποσότητα κρέμας τυριού και πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα.
- Συνεχίζουμε με το 1/3 του πουρέ κολοκύθας, μοτσαρέλα, 6 φύλλα λαζάνια και το υπόλοιπο τυρί κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα, βάζουμε τον υπόλοιπο πουρέ κολοκύθας και τελειώνουμε με μπόλικη μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-190°C για 20-25’. (Αν δούμε ότι παίρνει πολύ χρώμα σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο)
Αφήστε ένα σχόλιο