Μπιφτέκια μανιταριών με λαχανικά
Υπέροχα χορτοφαγικά μπιφτέκια με μανιτάρια, πατάτα και λαχανικά. Ζουμέρα, αφράτα, εύκολα στην παρασκευή τους και πραγματικά πολύ πολύ νόστιμα.
8
30′
12-15′
Ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια μανιταριών με λαχανικά. Τόσο πλούσια σε γεύση και τόσο νόστιμα που πραγματικά θα εκπλαγείς. Μπορείς να τα απολαύσεις σκέτα, σε burger ή όπως αλλιώς θέλεις!
Υλικά
- 300γρ φρέσκα μανιτάρια λευκά, πολύ ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (160γρ)
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 πατάτα καθαρισμένη (180γρ)
- 1 κούπα λαχανικά (καρότο, μπρόκολο, κουνουπίδι)
- 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- Ρίγανη
- Αλάτι & πιπέρι
- 4 κ.σ αλεύρι ολικής άλεσης
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5’λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε για άλλα 6-8´λεπτά.
- Παράλληλα, βράζουμε την πατάτα και τα υπόλοιπα λαχανικά με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
- Όσο βράζουμε τα λαχανικά αφαιρούμε από τη φωτιά τα μανιτάρια και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Μόλις βράσουν τα λαχανικά μας, τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε αμέσως με έναν πολτοποιητή ή ένα πιρούνι. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον πουρέ λαχανικών και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μία ομοιόμορφη ζύμη. (Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι)
- Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και σχηματίζουμε 8 μέτρια μπιφτέκια.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα πολύ καλό αντικολλητικό τηγάνι, το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τα μπιφτέκια μας από τις δυο πλευρές (περίπου 3-4’ λεπτά την κάθε μια). Εναλλακτικά καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα και κάτω αντίσταση στους 200°C για περίπου 12-15’ λεπτά.
Αφήστε ένα σχόλιο