Μου ζητήσατε γλυκά pancakes και εγώ χατήρι δε σας χαλάω (ή τουλάχιστον προσπαθώ!) Την Κυριακή σας έφτιαξα, υγιεινά αφράτα, σοκολατένια pancakes μπανάνας χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και χωρίς λάδι.
Tips:
- Για να βγουν ομοιόμορφα τα pancakes χρησιμοποίησε μια κουτάλα για να βάζεις κάθε φορά την ίδια ποσότητα. Επίσης βοηθάει πολύ αν έχεις ένα μικρό τηγανάκι στο μέγεθος του pancake.
- Αν το τηγάνι δεν είναι καλό αντικολλητικό, άλειφε το με λίγο λάδι πριν την κάθε δόση .
- Όταν η επιφάνεια του pancake γεμίσει με φουσκάλες, τότε είναι έτοιμο για γύρισμα.
- Στο γύρισμα σε βοηθάει πολύ μια μαρίζ. Απέφυγε μεταλλικές κουτάλες γιατί χαράζουν το τηγάνι και χαλάει.
Υλικά
- 150γρ μπανάνα πολτοποιημένη
- 150γρ γάλα (ή φυτικό γάλα)
- 1 κ.γ κακάο
- 1 κ.γ baking soda
- 2 κ.γ ξίδι
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- Γλυκαντικό (προαιρετικά)
- 180γρ αλεύρι γ.ο.χ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μπανάνα, το γάλα, το κακάο. Σε ένα μικρό ποτηράκι προσθέτουμε τη σόδα με το ξίδι (προσοχή γιατί αφρίζει) ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο μπολ. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε με ένα σύρμα.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε κουταλιές από το μείγμα μας.
- Ψήνουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα.
- Σερβίρουμε με toppings της επιλογής μας (φρούτα, ξηρούς καρπούς, μέλι-κακάο, ταχίνι κτλ)
Αφήστε ένα σχόλιο