search

Σοκολατένια truffles με αβοκάντο

Πεντανόστιμα, λαχταριστά και υπερθρεπτικά σοκολατένια τρουφάκια με αβοκάντο, μέλι, αμυγδαλοβούτυρο και αλεσμένους ξηρούς καρπούς.

23-25

10′

0′

Τι να πρωτοπω για αυτά τα υπερφανταστικά σοκολατένια θαύματα;! Από τότε που τα δοκίμασα ειλικρινά τα έχω αγαπήσει. Όσο πεντανόστιμα και λαχταριστά είναι άλλο τόσο θρεπτικά και υγιεινά είναι!


Υλικά

  • 220γρ σάρκα από ώριμο αβοκάντο
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
  • 20-30γρ μέλι
  • 20γρ αμυγδαλοβούτυρο (ή οποίο βούτυρο καρπών)
  • 140γρ κουβερτούρα λιωμένη
  • 50γρ αλεσμένους ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

Προαιρετικά για το τελείωμα:

  • 1 κ.σ κακάο

Εκτέλεση

  1. Βγάζουμε τη σάρκα των αβοκάντο από τη φλούδα τους με τη βοήθεια ενός κουταλιού και τα βάζουμε στο μπλέντερ.
  2. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, το μέλι και το βούτυρο καρπών.
  3. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή και ομοιόμορφη κρέμα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα (που πρέπει να έχει κρυώσει), τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
  5. Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να μπορούμε να πλάσουμε το μείγμα σε μπαλάκια (περίπου 1 ώρα)
  6. Μετά από 1 ώρα, πλάθουμε σε μπαλάκια.
  7. Προαιρετικά: Σε ένα πιάτο βάζουμε το κακάο και ρολάρουμε τα μπαλάκια. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *